KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Bosáky

Kategorie: přílohy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bosáky potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg oloupaných syrových brambor
   • 5 lžic hrubé mouky
   • 6 lžic krupice
   • vejce
   • 3 lžíce tuku
   • 2-3 lžíce mléka nebo smetany
   • sůl
Recept bosáky připravíme takto:
Brambory jemně nastrouháme, vodu z nich částečně slijeme, pokropíme je mlékem, osolíme, přidáme vejce, krupici a mouku. Těsto dobře promícháme a rukou namočenou ve vodě děláme knedlíky velikosti vejce. Zaváříme je do osolené vody a vaříme podle velikosti asi 10 min. Při vaření je opatrně vařečkou nadzvedáváme, aby se nepřichytily ke dnu. Uvařené ihned rozkrojíme, omastíme tukem nebo smaženou cibulkou a podáváme se zelím. Výborné jsou s uzeným masem.





bosáky, recept, přílohy


©2024KucharkaRecepty.cz