BosákyKategorie: přílohyHodnocení receptu: Na recept bosáky potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg oloupaných syrových brambor • 5 lžic hrubé mouky • 6 lžic krupice • vejce • 3 lžíce tuku • 2-3 lžíce mléka nebo smetany • sůl Recept bosáky připravíme takto: Brambory jemně nastrouháme, vodu z nich částečně slijeme, pokropíme je mlékem, osolíme, přidáme vejce, krupici a mouku. Těsto dobře promícháme a rukou namočenou ve vodě děláme knedlíky velikosti vejce. Zaváříme je do osolené vody a vaříme podle velikosti asi 10 min. Při vaření je opatrně vařečkou nadzvedáváme, aby se nepřichytily ke dnu. Uvařené ihned rozkrojíme, omastíme tukem nebo smaženou cibulkou a podáváme se zelím. Výborné jsou s uzeným masem.
bosáky, recept, přílohy |