![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg borůvek • 800 g cukru • půl lžičky kyseliny citrónové • pektin Recept borůvkový džem připravíme takto:
Borůvky očistíme, podlijeme malým množstvím vody a vaříme 5 minut. Pak přidáme cukr, kyselinu citrónovou a pektín (použijeme podle návodu) a ještě povaříme 10 minut. Po dovaření ještě horké plníme do sklenic (naplníme ije téměř po okraj), zavřeme víčkem a sklenice otočíme dnem vzhůru na 10-30 minut, aby se víčko dobře přichytilo. Džem po uzavření víčkem můžeme i sterilizovat 10 minut při teplotě 90°C. V naší kuchařce bylo kromě receptu Borůvkový džem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: džem z kiwi, třešňový džem, banánový džem ii, ostružinový džem, pomerančový džem, dýňový džem ii, jablečný džem se skořicí, malinový džem, citronovo-limetkový džem, brusinkový džem borůvkový džem, recept, kompoty, marmelády |