KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Biftek po židovsku

Kategorie: minutky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept biftek po židovsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 80 dkg hovězí svíčkové
   • 6 dkg slaniny
   • 20 dkg žampiónů
   • 3 rajčata
   • 6 lžic oleje
   • 2 lžice másla
   • 1 lžíce hladké mouky
   • sůl
   • pepř
   • 2 bobkové listy
   • jalovec
   • 1 sklenice vína
   • kečup
Recept biftek po židovsku připravíme takto:
Z odblaněné očistěné svíčkové nakrájíme bifteky, mírně je naklepeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, pokapeme červeným vínem a necháme v chladu odležet. Před tepelnou úpravou posypeme bifteky z jedné strany moukou a smažíme je na oleji 4-5 minut z každé strany. Hotové bifteky vyndáme z pánve, do výpeku přidáme na plátky nakrájené očistěné žampióny, bobkový list a trochu kečupu, mírně zalijeme vodou a zjemníme máslem. Při podávání položíme na bifteky půlky oloupaných rajčat a přelijeme připravenou šťávou. Podáváme s pečenými brambory nebo hranolky.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Biftek po židovsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

tropické bifteky, francouzský biftek, biftek, pepřový biftek, pravé holandské bifteky, biftek na červených fazolkách s ďábelskou omáčkou a celerovými chipsy, biftek s hermelínem, bifteky s vejcem



biftek po židovsku, recept, minutky


©2023KucharkaRecepty.cz