![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 80 dkg hovězí svíčkové • 6 dkg slaniny • 20 dkg žampiónů • 3 rajčata • 6 lžic oleje • 2 lžice másla • 1 lžíce hladké mouky • sůl • pepř • 2 bobkové listy • jalovec • 1 sklenice vína • kečup Recept biftek po židovsku připravíme takto:
Z odblaněné očistěné svíčkové nakrájíme bifteky, mírně je naklepeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, pokapeme červeným vínem a necháme v chladu odležet. Před tepelnou úpravou posypeme bifteky z jedné strany moukou a smažíme je na oleji 4-5 minut z každé strany. Hotové bifteky vyndáme z pánve, do výpeku přidáme na plátky nakrájené očistěné žampióny, bobkový list a trochu kečupu, mírně zalijeme vodou a zjemníme máslem. Při podávání položíme na bifteky půlky oloupaných rajčat a přelijeme připravenou šťávou. Podáváme s pečenými brambory nebo hranolky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Biftek po židovsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: tropické bifteky, francouzský biftek, biftek, pepřový biftek, pravé holandské bifteky, biftek na červených fazolkách s ďábelskou omáčkou a celerovými chipsy, biftek s hermelínem, bifteky s vejcem biftek po židovsku, recept, minutky |