![]() DALŠÍ KATEGORIE |
Biftek na červených fazolkách s ďábelskou omáčkou a celerovými chipsyKategorie: minutky, hovězí masoHodnocení receptu:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • 800 g pravé svíčkové • 800 g sterilovaných červených fazolek • 150 g cibule • 3 stroužky česneku • 1 větší celer • 100 g loupaných sterilovaných rajčat • 3 chilli papričky • 100 g kečupu • 1 dcl olivového oleje • sůl • pepř • steakové koření • snítek rozmarýnu Recept biftek na červených fazolkách s ďábelskou omáčkou a celerovými chipsy připravíme takto:
Svíčkovou rozkrájíme na čtyři dvěstěgramové bifteky, vetřeme koření, potřeme olivovým olejem a dáme na rozpálenou pánev. Nejprve zprudka opečeme ze všech stran a pak dopékáme na potřebný stupeň propečení. Omáčku připravíme tak, že na trošce oleje zesklovatíme najemno nasekanou cibuli, pak přidáme nadrobno nasekaný česnek a krátce orestujeme. Dále vložíme scezené fazolky, přidáme kečup, chilli papričky a sterilovaná rajčata nakrájená na menší kousky a omáčku vydusíme na hustou konzistenci. Celerové chipsy připravíme tak, že celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, vložíme do fritézy a smažíme do světle hnědé barvy. Po vyjmutí poklademe chipsy snítkami rozmarýnu a přikryjeme na minutku pokličkou (vůně rozmarýnu se vstřebá do chipsů). Při podávání na talíř nalijeme omáčku(nesmí se moc roztékat), na ní položíme biftek, na ten poklademe pár celerových chipsů a doplníme kouskem rozmarýnu na ozdobu. Zbytek chipsů jen tak pohodíme po okraji talíře. V naší kuchařce bylo kromě receptu Biftek na červených fazolkách s ďábelskou omáčkou a celerovými chipsy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové medailónky s vínovou omáčkou, tropické bifteky, pepřový biftek, krkovička s česnekovou omáčkou, vepřové s nudlemi a žampionovou omáčkou, pravé holandské bifteky, kuřecí prsa s omáčkou z lesního ovoce, telecí medailónky s vínovou omáčkou, pečené ledvinky s omáčkou, bifteky s vejcem biftek na červených fazolkách s ďábelskou omáčkou a celerovými chipsy, recept, minutky |