![]() |
![]() • 160 g fazolí • 80 g brambor • 8 lžic mléka • vývar z kostí • špetka mouky • sůl • pepř • majoránka • ocet • voda Recept beskydská fazolová polévka připravíme takto:
Fazole přebereme, opereme a namočíme přes noc do vody. Vaříme je (ve stejné vodě, ve které jsme je máčeli) přikryté poklicí doměkka, pak je sundáme z ohně a necháme okapat. Okapané fazolky pokrájíme na menší kousky a přidáme je do vývaru ke kostičkám poloměkkých brambor, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali lžičku mouky, okořeníme pepřem, přidáme rozemletou majoránku a podle chuti okyselíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Beskydská fazolová polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Argentinská fazolová polévka Bílá fazolová polévka Červená fazolová polévka Fazolová musaka Fazolová polévka Fazolová polévka s haluškami Fazolová polévka s houbami Fazolová polévka s klobásou Fazolová polévka s nudlemi Fazolová polévka s ořechy Fazolová polévka s pohankou Fazolová polévka s pórkem Italská fazolová polévka Mexická fazolová polévka Moravská fazolová polévka Pikantní fazolová polévka Pikantní fazolová polévka s koňakem Rychlá fazolová polévka Valašská fazolová kyselica beskydská fazolová polévka, recept, polévky |
|