![]() |
![]() • 400 g vepřové kýty • 100 ml bílého vína • 2 lžíce kečupu • 1 cibule • 40 g oleje • 40 g hladké mouky • masový vývar • sůl • pepř • nadrobno nakrájená petrželka Recept benátské řízky připravíme takto:
Maso umyjeme, nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso a po obou stranách osmažíme. Pak zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme masovým vývarem a vínem, přikryjeme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme kečup, prohřejeme, dochutíme petrželkou a podáváme s dušenou rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Benátské řízky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Dijonské vepřové řízky Holštýnské řízky Jehněčí přírodní řízky Ovčácké řízky Plněné dančí řízky Přírodní telecí řízky Přírodní vepřové řízky Rychtářské řízky Vepřové řízky s křenem Vídeňské telecí řízky benátské řízky, recept, minutky |
|