KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Benátské řízky

Kategorie: minutky, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept benátské řízky potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g vepřové kýty
   • 100 ml bílého vína
   • 2 lžíce kečupu
   • 1 cibule
   • 40 g oleje
   • 40 g hladké mouky
   • masový vývar
   • sůl
   • pepř
   • nadrobno nakrájená petrželka
Recept benátské řízky připravíme takto:
Maso umyjeme, nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso a po obou stranách osmažíme. Pak zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme masovým vývarem a vínem, přikryjeme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme kečup, prohřejeme, dochutíme petrželkou a podáváme s dušenou rýží.





benátské řízky, recept, minutky


©2024KucharkaRecepty.cz