![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 velká kachna • 50 dkg mletého masa • 15 dkg tuku od telecí ledviny • 1 cibule • 6 brambor • 250 ml kysané smetany • 2 lžíce zelené petrželky • 2 housky • 1 lžička karí koření • 2 jablka • sůl • moučkový cukr • olej Recept barmská kachna připravíme takto:
Kachnu naplníme nádivkou z mletého masa, rozsekaného ledvinového tuku, strouhaných housek, petrželky, podle chuti osolíme a dusíme do měkka. Mezitím na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme koření karí, kysanou smetanu a na plátky nakrájené brambory, které jsme předtím osmažili, a pak dohromady dusíme, až brambory změknou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Barmská kachna nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečená kachna s červeným zelím, pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou, pečená divoká kachna, kachna na pomerančích, staročeská pečená kachna, kachna na víně, plněná kachna po slezsku, kachna po čínsku, pečená kachna s višňovou omáčkou, staročeská pečená kachna ii barmská kachna, recept, hlavní jídla |