![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg kapra • 0,5 kg drobných ryb • 20 dkg cibule • 5 dkg mleté sladké papriky • 3 dkg soli • 1-2 pálivé papričky Recept balatonské halászlé připravíme takto:
Ryby očistíme, hlavy, ocasy a ploutve oddělíme a trup naporcujeme. Nadrobno nakrájenou cibuli a drobné ryby dáme do 3 litrů vroucí vody a uvaříme základní vývar. Pak přecedíme a cibuli a uvařené ryby propasírujeme. Vývar opět přivedeme k varu, osolíme, přidáme rybí porce, papriku a pálivé papričky a vaříme ještě tři čtvrtě hodiny. V naší kuchařce bylo kromě receptu Balatonské halászlé nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: dunajské halászlé balatonské halászlé, recept, polévky |