KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept bábovka s kandovaným ovocem potřebujeme tyto suroviny: • 500 g polohrubé mouky • 35 g droždí • 150 g cukru • 125 ml mléka • 120 g másla • 4 vejce • 125 g smetany • 80 g krájeného kandovaného ovoce • 50 ml rumu • sůl • 2 lžíce citronové šťávy • 50 g oloupaných mandlí • máslo na vymazání formy • moučkový cukr na posyp Recept bábovka s kandovaným ovocem připravíme takto:
Do hrnku nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, zasypeme lžící mouky a necháme v teple po dobu asi 15 minut vzejít kvásek. Do hluboké mísy rozkrájíme změklé máslo, přidáme vejce, zbytek cukru, špetku soli a smetanu a vyšleháme do husté bílé pěny. Do druhé mísy prosijeme mouku, přidáme kvásek, vyšlehanou vaječnou pěnu, nadrobno pokrájené kandované ovoce, trochu rumu a citronovou šťávu a hněteme tak dlouho, až na povrchu těsta začnou tvořit bubliny. Potom těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout. Bábovkovou formu pečlivě vytřeme rozpuštěným máslem. Do každé prohlubně formy potom položíme několik mandlí, zalijeme vykynutým těstem a necháme ještě asi 15 minut kynout. Potom dáme do trouby vyhřáté na 180°C a bábovku pečeme na spodním roštu 60-70 minut. Upečenou bábovku opatrně, aby se nesrazila, vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme ji vychladnout. Ještě než úplně vychladne, posypeme ji moučkovým cukrem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bábovka s kandovaným ovocem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: cuketová bábovka, maková bábovka s kefírem, tvarohová bábovka iii, rumová bábovka, pudinková bábovka, smetanové řezy s ovocem, třešňová bábovka, tvarohová bábovka, bábovka bez vajec, ořechová bábovka bábovka s kandovaným ovocem, recept, sladkosti |