![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g nízkého roštěnce • 100 g oleje • 15 g hladké mouky • 3 dl vývaru • worcester • sůl • pepř Recept anglický roastbeef připravíme takto:
Roštěnec zbavíme tuku a blán, lojovitou část nařežeme šikmými řezy na čtverečky, osolíme, opepříme a necháme hodinu proležet. Pak maso opečeme ze všech stran na horkém oleji, dáme ho do horké trouby a pečeme za stálého obracení a přelévání asi 45 minut. Do masa píchneme špejlí a vytéká-li z něj růžová šťáva, je již pečený. Maso vyjmeme, tuk zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme, provaříme, dochutíme worcesterem a solí a šťávu přecedíme. Maso nakrájíme na tenké plátky, podlijeme šťávou a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Anglický roastbeef nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: anglický řízek anglický roastbeef, recept, hlavní jídla |