KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Andělská očka

Kategorie: sladkosti, cukroví

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept andělská očka potřebujeme tyto suroviny:

   • 100 g hladké mouky
   • 40 g cukru moučka
   • 1 balíček vanilkového cukru
   • kůra z půlky pomeranče
   • špetka soli
   • 2 žloutky
   • 60 g másla
   • 3 lžíce malinové marmelády
   • půl balíčku tmavé polevy (asi 75 g)
Recept andělská očka připravíme takto:
Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl, pak přidáme žloutky a na vločky nakrájené máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu hodinu odpočinout. Pak z těsta vytvarujeme asi 30-40 kuliček o velikosti vlašského ořechu, poklademe na plech vyložený pečícím papírem a do každé kuličky vytlačíme důlek, který naplníme marmeládou. Upečeme v předehřáté troubě při 200°C (asi 15 minut) a necháme vychladnout. Potom spodní části vychladlého pečiva postupně namáčíme do tmavé polevy a necháme ztuhnout.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Andělská očka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

staročeská vánočka, vánočka, pohár s vločkami, vánočka s rozinkami a mandlemi, vánočka tvarohová, vánočka ii, kočičí očka, kokosová očka



andělská očka, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz