KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept andělská očka potřebujeme tyto suroviny: • 100 g hladké mouky • 40 g cukru moučka • 1 balíček vanilkového cukru • kůra z půlky pomeranče • špetka soli • 2 žloutky • 60 g másla • 3 lžíce malinové marmelády • půl balíčku tmavé polevy (asi 75 g) Recept andělská očka připravíme takto:
Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl, pak přidáme žloutky a na vločky nakrájené máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu hodinu odpočinout. Pak z těsta vytvarujeme asi 30-40 kuliček o velikosti vlašského ořechu, poklademe na plech vyložený pečícím papírem a do každé kuličky vytlačíme důlek, který naplníme marmeládou. Upečeme v předehřáté troubě při 200°C (asi 15 minut) a necháme vychladnout. Potom spodní části vychladlého pečiva postupně namáčíme do tmavé polevy a necháme ztuhnout. V naší kuchařce bylo kromě receptu Andělská očka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vánočka s rozinkami a mandlemi, kokosová očka, vánočka tvarohová, staročeská vánočka, kočičí očka, vánočka ii, vánočka, pohár s vločkami andělská očka, recept, sladkosti |