![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g svíčkové • 50 g slaniny • 5 vajec • 50 g ementálu • sůl • mletý černý pepř • olej • worcesterská omáčka • kečup Recept americký biftek připravíme takto:
Ze svíčkové nakrájíme bifteky, lehce je naklepeme, mírně osolíme, opeříme, natřeme worcesterskou omáčkou a opečeme z obou stran (aby biftek byl uvnitř růžový, ale už ne krvavý - asi 6 minut z každé strany). Plátky slaniny opečeme. Vejce usmažíme z obou stran. Hotový biftek dáme na talíř, na něj položíme osmaženou slaninu, na ni připravené vejce, pokapeme kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem. Americký hovězí biftek podáváme s opečenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Americký biftek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: falešný tatarský biftek, turecký biftek, americký guláš, srnčí bifteky, bifteky z koňského masa, pikantní biftek, bifteky v pivní marinádě, šlehané bifteky, čínské kuřecí bifteky, hanácký biftek americký biftek, recept, hlavní jídla |