Alsaská polévkaKategorie: polévky, vepřové masoHodnocení receptu:   Na recept alsaská polévka potřebujeme tyto suroviny: • 250 g mletého vepřového masa • 300 g žampiónů • 1 cibule • 2 stroužky česneku • 1 velký pórek • 50 g másla • 2 lžičky polévkového koření • 3 ks taveného sýra • 1 vejce • 200 g strouhanky • sůl • pepř • 2 dcl smetany na vaření • 2–3 lžíce hladké mouky • 1 l vývaru Recept alsaská polévka připravíme takto: Mleté maso, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř a 100 g strouhanky řádně promícháme, vypracujeme hustější směs a necháme 1 hodinu uležet. Pak ze směsi tvoříme kuličky cca 2 cm velké a obalíme je ve zbylé strouhance. Pórek a žampióny nakrájíme na plátky a smažíme 3–5 minut na rozpuštěném másle. Pak přidáme sýr a za stáleho míchání jej rozpustíme. Do vzniklé polohusté kaše přilejeme cca 1 litr vývaru, přivedeme k varu, přidáme masové kuličky a vaříme 15–20 minut. Šlehačku na vaření smícháme s hladkou moukou, přilijeme do polévky a povaříme ještě 5 minut.
alsaská polévka, recept, polévky |