KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Alsaská polévka

Kategorie: polévky, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept alsaská polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g mletého vepřového masa
   • 300 g žampiónů
   • 1 cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 1 velký pórek
   • 50 g másla
   • 2 lžičky polévkového koření
   • 3 ks taveného sýra
   • 1 vejce
   • 200 g strouhanky
   • sůl
   • pepř
   • 2 dcl smetany na vaření
   • 2–3 lžíce hladké mouky
   • 1 l vývaru
Recept alsaská polévka připravíme takto:
Mleté maso, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř a 100 g strouhanky řádně promícháme, vypracujeme hustější směs a necháme 1 hodinu uležet. Pak ze směsi tvoříme kuličky cca 2 cm velké a obalíme je ve zbylé strouhance. Pórek a žampióny nakrájíme na plátky a smažíme 3–5 minut na rozpuštěném másle. Pak přidáme sýr a za stáleho míchání jej rozpustíme. Do vzniklé polohusté kaše přilejeme cca 1 litr vývaru, přivedeme k varu, přidáme masové kuličky a vaříme 15–20 minut. Šlehačku na vaření smícháme s hladkou moukou, přilijeme do polévky a povaříme ještě 5 minut.





alsaská polévka, recept, polévky


©2023KucharkaRecepty.cz