KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept alpské brambory potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg brambor • 3 cibule • 60 g slunečnicového oleje • 150 g ementálu • 1 lžička celého kmínu • špetka mletého pepře • 1 lžička mletého kmínu • 1 lžička majoránky • 2 lžíce sekané pažitky Recept alpské brambory připravíme takto:
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce s kmínem téměř doměkka. Prochladlé brambory oloupeme a nákrájíme na plátky. Oloupanou a nakrájenou cibuli osmažíme v hlubší pánvi na oleji do sklovita. Přidáme brambory, sůl a pepř a opečeme je za stálého obracení asi 10 minut do křupava. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Pánev s bramborami stáhneme z ohně, přidáme strouhaný sýr, kmín, majoránku a sekanou pažitku a promícháme. Hned podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Alpské brambory nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: dušené brambory s kedlubnami, francouzské brambory, andělské brambory, myslivecké brambory, myslivecké brambory ii, pečené brambory s tvarohem, staropražské brambory, selské brambory, liptovské brambory, zapečené brambory s vepřovým masem alpské brambory, recept, hlavní jídla |