KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Ajvar

Kategorie: na chleba

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept ajvar potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g červené papriky
   • 400 g lilku
   • 1 menší pálivá paprička
   • 6 stroužků česneku
   • sůl
   • pepř
   • 250 ml vinného octa
   • olej
   • 750 ml vody
Recept ajvar připravíme takto:
Lilek oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriky rozpůlíme a zbavíme semínek. Do hrnce vlijeme vodu, ocet a trochu oleje a přivedeme k varu. Vložíme lilek a papriku, povaříme pět minut a scedíme. Lilek a papriku spolu s pálivou papričkou zbavenou semínek umeleme nebo rozmixujeme a dobře promícháme. Do hrnce dáme olej, přidáme zeleninovou směs a na mírném ohni za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne (aspoň kolem hodiny). Deset minut před koncem přidáme nasekaný česnek, sůl a pepř. Pokud chceme ajvar skladovat, musíme ho potom ještě ve sklenicích zavařit.





ajvar, recept, na chleba


©2024KucharkaRecepty.cz