KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. ledna, sobota, svátek má: Ilona

RYBY

Kuchařské tipy a triky


Čerstvé ryby poznáme tak, když je poříme do nádoby s vodou - klesnou-li ke dnu, jsou čerstvé. Vyplavou-li na povrch jsou zkažené. Čerstvou rybu můžeme poznat také tak, stiskneme-li maso prstem - když zůstane otisk prstu, ryba je stará.

Zápach při smažení ryb zmírníme, když do oleje vložíme také plátky brambory.

Chceme-li zbavit rybu zápachu, přidáme k ní před pečením polovinu jablka. To pach pohltí a dodá jemnou chuť.

Smažená ryba bude chutnější, pokud ji před obalením namočíme na 10 minut do studeného mléka.

Před obalením rybu dobře osušíme, strouhanka nám nezvlhne a při smažení nebude opadávat.

Rybu vkládáme do dobře rozehřátého tuku, pak teprve teplotu snížíme a zvolna dosmažíme.




VÝBĚR KUCHAŘSKÝCH RECEPTŮ - RYBY:
Bavorská rybí polévka
Bavorská rybí polévka s knedlíčky
Bavorský kapr
Bílá rybí polévka
Bramborová polévka s kaprem
Bramborový salát s uzenými rybami
Bratislavský kapr se šunkou
Cikánský kapr
Ďábelský kapr
Dalmátská rybí polévka
Dánské rybí karbanátky
Domácí rybí prsty
Domácí rybízová zmrzlina
Dračí kapr
Dunajská rybí klobása
Dušená ryba na čínský způsob
Dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby
Dušený kapr s karotkou
Dušený kapr s rajčaty
Francouzská pstruhová polévka
Francouzský rybí nákyp
Grilované rybí filé
Grilovaný kapr s jablečnou omáčkou
Hnědá rybí polévka s knedlíčky z mlíčí
Chalupnická rybí polévka
Jávský pečený kapr
Jehněčí kotletky s rybízem
Jihočeská rybí polévka
Jogurtové poháry s černým rybízem
Kapr dušený na pepři a česneku
Kapr dušený na pivě
Kapr na cibuli
Kapr na cikánský způsob
Kapr na černo
Kapr na černo s mandlemi
Kapr na černo se sušeným ovocem
Kapr na česneku
Kapr na grilu
Kapr na hořčici
Kapr na houbách
Kapr na hříbkách
Kapr na kmíně
Kapr na modro po staročesku
Kapr na modro v aspiku
Kapr na paprice
Kapr na pivě
Kapr na pórku
Kapr na sardeli
Kapr na sardeli se žampióny
Kapr na sardelích
Kapr na slanině
Kapr na smetaně
Kapr na špeku po alsasku
Kapr na víně se šunkou
Kapr na zelenině
Kapr na zelenině s klobásou
Kapr na žampiónech s ořechy
Kapr nadívaný houbami
Kapr plněný jablky
Kapr plněný slaninou a křenem
Kapr po alsasku
Kapr po cikánsku
Kapr po čínsku
Kapr po francouzsku
Kapr po mlynářsku
Kapr po moravsku
Kapr po srbsku
Kapr po staročesku
Kapr rožmberský
Kapr s jablky a paprikou
Kapr s mandlemi
Kapr s paprikovou omáčkou
Kapr s rozinkami a mandlemi
Kapr s rumem
Kapr s vejcem a rajčetem
Kapr se smetanou a hřiby
Kapr se žampiony a anglickou slaninou
Kapr smažený ve vinném těstíčku
Kapr v alobalu
Kapr v barevném těstíčku
Kapr v houbové remuládě
Kapr v leču
Kapr v sýrové omáčce
Kapr v sýrovém negližé
Kapr v županu
Kapr ve zlatých šupinách
Kavkazský kapr
Kotlíková polévka z kapra
Krémová rybí polévka
Labužnické rybí filé
Labužnický kapr
Lahůdkový vánoční kapr
Lázeňský kapr
Lehká rybí polévka s knedlíčky
Letní rybí polévka
Lívance s rybízem
Marinovaný kapr
Máslová ryba
Medový grilovaný pstruh
Míchaná vajíčka s rybím masem
Mořský okoun s koprovou omáčkou
Moskevský kapr
Nadívaní pstruzi
Námořnický kapr
Norská rybí polévka
Okoun na cibuli
Okoun na kmíně
Okoun na smetaně
Okoun na víně
Opilý kapr
Pangas se špenátem a nivou
Pangas zapečený se smetanou a sýrem v římském hrnci
Pangasius
Pangasius na zázvoru
Pangasius po pytlácku
Pangasius s mozzarellou
Pangasius v žampionech
Paštika z rybího filé
Pečený pstruh s mandlemi
Pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem
Pěna z uzeného pstruha
Pikantní kapr
Pikantní okoun
Pikantní pstruh
Plněný kapr
Plněný pstruh
Plněný vánoční kapr
Podkovičky z kapra
Polévka z kapra
Polévka z kapra s knedlíčky
Polévka z rybího filé
Polévka z rybího filé se zeleninou a bramborami
Postní rybí polévka
Přesnídávková rybí polévka
Pstruh na grilu
Pstruh na grilu II
Pstruh na houbách
Pstruh na hřibech
Pstruh na mandlích
Pstruh na másle
Pstruh na másle a víně
Pstruh na modro
Pstruh na pivě
Pstruh na roštu
Pstruh na rozmarýnu
Pstruh na sardeli
Pstruh na slanině
Pstruh na slanině II
Pstruh na smetaně
Pstruh na šalvěji
Pstruh na tokajském víně
Pstruh na víně
Pstruh pečený po šumavsku
Pstruh plněný houbami
Pstruh plněný tvarohem
Pstruh po arménsku
Pstruh po kyjevsku
Pstruh po mlynářsku
Pstruh po savojsku
Pstruh s bylinkovou omáčkou
Pstruh s mandlemi
Pstruh s mandlovou omáčkou
Pstruh s petrželovou omáčkou
Pstruh se slaninou
Pstruh se sýrem
Pstruh v alobalu
Pstruh v pergamenu
Pstruzi na mandlích
Pstruzi na smetaně
Pstruzi po savojsku
Pstruzi s pršutem a bazalkou
Pstruzi v šunce
Radegastův kapr
Radenínský vánoční kapr
Rožmberský salát z kapra
Ryba na páře po čínsku
Ryba na rajčatech
Ryba v kokosové omáčce
Ryba v peřince
Rybí filé na olivách
Rybí filé na pivě
Rybí filé na rajčatech
Rybí filé na zelenině
Rybí filé po indicku
Rybí filé po pražsku
Rybí filé pro diabetiky
Rybí filé s brokolicí
Rybí filé s fazolkami
Rybí filé s houbovou omáčkou
Rybí filé s křenem
Rybí filé se sýrem
Rybí filé se žampióny
Rybí filé v pivním těstě
Rybí filé v pomerančové omáčce
Rybí filé zapečené s rajčaty a nivou
Rybí filety s dušeným baklažánem a rajčaty
Rybí guláš
Rybí guláš II
Rybí guláš z filé
Rybí hamburgery
Rybí karbanátky
Rybí karbanátky II
Rybí klobásy
Rybí kotlík
Rybí krém s hráškem
Rybí kyselo
Rybí omelety
Rybí paela
Rybí paprikáš
Rybí paštika
Rybí perkelt
Rybí pikantní pomazánka
Rybí polévka
Rybí polévka s avokádem
Rybí polévka s brambory a zeleninou
Rybí polévka s cuketou
Rybí polévka s česnekem
Rybí polévka s garnáty
Rybí polévka s chilli
Rybí polévka s knedlíčky
Rybí polévka s rajčatovým protlakem
Rybí polévka se zázvorem
Rybí polévka se zeleninou
Rybí pomazánka s avokádem
Rybí pomazánka s tvarohem
Rybí předkrm na topince
Rybí salát
Rybí salát s bylinkami
Rybí salát s paprikou
Rybí salát se zeleninou
Rybí ucha
Rybí vývar s chřestem a bílým vínem
Rybízová bowle
Rybízová bublanina
Rybízová marmeláda
Rybízové smoothie
Rybízový džem (v domácí pekárně)
Rybízový fizz
Rybízový flip
Rybízový salát s banánem
Řízky z kapra po staroměstsku
Salát z rybího filé
Salát ze pstruha
Severská rybí polévka
Sevillská rybí polévka
Sirup z černého rybízu
Slovenská rybí polévka
Smažený kapr
Smažený kapr se sýrem
Smažený pangasius
Srbský kapr
Srnčí ragú na rybízové smetaně
Staročeská rybí polévka
Staročeská rybí polévka s hrachem
Staročeský kapr
Starofrancouzská pstruží polévka
Steaky z kapra s křenem
Sýrové rybí krokety
Škvarky z okouna
Štědrovečerní nadívaný kapr
Těstoviny s rybím filé
Tradiční rybí polévka
Trnavský kapr
Třeboňská rybí polévka
Uzený pstruh s hruškami
Uzený pstruh s koprovým dresingem
Uzený pstruh s lehkým bramborovým salátem
Vánoční kapr
Vánoční kapr na šalvěji
Vánoční kapr s kysaným zelím
Vánoční pstruh
Vánoční pstruh na mandlích
Vánoční rybí polévka
Vařená ryba s máslem
Vaření okouni na víně s máslem
Velehradský řízek z kapra
Zamagurský kapr
Zapečené rybí filé s pórkem a sýrem
Zapečený kapr se smetanou a koprem
Zapečený kapr se sýrem
Zapečený okoun
Zapečený okoun s brambory
Zapečený pangasius
Zapečený pangasius se zeleninou
Ztracená ryba


©2018 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!