POLÉVKY
(893)
HLAVNÍ JÍDLA
(2739)
PŘÍLOHY
(304)
SALÁTY
(390)
PŘEDKRMY
(353)
SLADKOSTI
(875)
MINUTKY
(200)
SPECIALITY
(379)
NA CHLEBA
(352)
KOMPOTY, MARMELÁDY
(70)
NÁPOJE
(272)

Další kategorie receptů






TIPY A TRIKY FARMÁŘSKÉ TRHY RESTAURACE A HOSPODY

ŘÍMSKÝ HRNEC

Pokyny pro vaření v římském hrnci

  • Před každým použitím ponoříme hliněnou nádobu na cca 15 minut do studené vody. Hliněná nádoba je i přes vypálení porézní, póry nasáknou vodou, která z něho během tepelné úpravy uniká, čímž zajišťuje pokrmu dostatečnou potřebnou vlhkost. Zároveň namočení nádoby neutralizuje veškeré vůně, které do hrnce póry nasákly během předchozího vaření.
  • Vodu z nádoby vylijeme, naplníme potravinami a vložíme do studené trouby na nejnižší rošt. Plynovou troubu zahříváme velmi pomalu.
  • Římský hrnec nelze používat na elektrickém plotýnce či plynovém hořáku.
  • Připravovaný pokrm se v římském hrnci nepřipálí a nevysuší. Budeme-li i přesto přilévat tekutinu, musí být horká. Náhlá změna teplota by mohla způsobit prasknutí nádoby. Naopak do studené nádoby lijeme pouze studenou vodu.
  • Pokrm připravovaný v římském hrnci získá na kouzlu, budeme-li jej také v téže nádobě servírovat na stůl.
  • Vaření v římském hrnci bude trvat o 20 - 25 minut déle než jsme zvyklí.
  • Křupavé kůrky na mase docílíme solí a pepřem či jiným mletým kořením. Pokrm ničím nezakrýváme.
  • Při mytí hliněné nádoby nepoužíváme saponáty a drátěnky.



VÝBĚR KUCHAŘSKÝCH RECEPTŮ - ŘÍMSKÝ HRNEC:
Kuře na cibuli v římském hrnci
Kuře se zeleninou v římském hrnci
Pangas zapečený se smetanou a sýrem v římském hrnci
Pečené česnekové brambory v římském hrnci
Plněné papriky v římském hrnci
Plněné zelí v římském hrnci
Staročeská pochoutka v římském hrnci
Uzené koleno v římském hrnci
Vepřové kousky na zelenině se smetanou připravené v římském hrnci
Zapečené těstoviny s houbami v římském hrnci
























©2014 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!