Kuchařské recepty pro každý den

KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 17. července, úterý, svátek má: Martina

REBARBORA

Kuchařské tipy a triky


Rebarbora pochází z dalekých hor východního Tibetu a střední Číny. Zde se z ní také již odedávna získávala jedna z nejstarších a nejvíce ceněných orientálních drog. V Evropě se rebarbora začala pěstovat až na přelomu středověku a novověku.

Je ceněna pro velký obsah různých vitamínů a zdraví prospěšných látek.

Má mnoho kyseliny citronové a jablečné, ale malý obsah vitamínů C i přes svou kyselost.

Má mnoho vitamínů skupiny B, díky kterému je prospěšná pro krevní oběh, krvetvorbu, zlepšuje pokožku a vlasy a posiluje nervovou soustavu.

Obsahuje kyselinu listovou a pantotenovou a flavonoidy. Dále obsahuje hořčík, forfor, železo, jód a vitamín A.

Obsahuje velké množství vápníku, který pomáhá nejen kostem, ale i ženám v přechodu.

Likviduje škodlivé mikroorganismy.

Obsahuje mangan a draslík, který odstraňuje přebytečnou vodu z těla.

Podporuje metabolismus tuků. Díky svým látkám pomáhá spalovat tuky.

Všechny tyto účinky má rebarbora jen v syrovém stavu. V upraveném stavu většinu vitamínů ztrácí, ale je podezření, že i tak může vyvolat revmatické problémy.

Pokud máte problém s překyselením žaludku či časté průjmy, konzumujte ji opatrně. U malých dětí může její konzumace způsobit ledvinové potíže.




VÝBĚR KUCHAŘSKÝCH RECEPTŮ - REBARBORA:




©2018 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!