Kuchařské recepty pro každý den

KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 23. října, úterý, svátek má: Teodor

MLETÉ MASO

Kuchařské tipy a triky


Směs dvou mas: Vyrábí se z poloviny vepřového a z poloviny hovězího masa. Smí obsahovat maximálně 30% tuku. Toto mleté maso je ideální na karbanátky a sekanou.

Směs na tatarský biftek: Toto hovězí maso smí obsahovat max. 6% tuku a je nejlibovější ze všech mletých mas. Chutná výborně zasyrova na celozrnném chlebu, smíchané s cibulí, kapary, vaječným žloutkem a kořením.

Hovězí: tento druh mletého masa, které bylo zbavené šlach a nesmí obsahovat více než 20% tuku. Představuje libovou variantu ke směsi mletého masa a je vhodné na přípravu karbanátku, na pečení a na omáčky.

Vepřové: Mleté maso z vepřového se připravuje z masa zbaveného tuku. Smí obsahovat max. 35% tuku. Vepřové mleté maso je šťavnaté, kořeněné a hodí se zejména na pečení.

Mett: Tento druh je vyráběn z vepřového masa, které je však hruběji namleté a prodává se většinou již okořeněné. Chutná nejlépe zasyrova ochucené cibuli.

Mleté skopové: Toto mleté maso u nás není velkou tradicí, na požádání vám jej však v některých obchodech rádi připraví. Používá se k přípravě musak, a jiných balkánských jídel.

Cibuli do mletého masa nemeleme, vždy ji raději jemně nakrájíme, mletím zhořkne.

Pokud chceme, aby sekaná byla šťavnatější, maso před přidáním ostatních ingrediencí našleháme vidličkou s trochou mléka či smetany.




VÝBĚR KUCHAŘSKÝCH RECEPTŮ - MLETÉ MASO:
Altajské karbanátky
Bavorská sekaná pečeně
Bramborové karbanátky se zeleninou
Brokolicové karbanátky
Bůčková vařená sekaná
Bylinková sekaná
Cuketové karbanátky
Dánské karbanátky
Dánské rybí karbanátky
Divoká sekaná pečeně
Domácí sekaná
Fazolové karbanátky
Houbová sekaná
Houbové karbanátky
Houbové karbanátky II
Houbové karbanátky III
Houbové karbanátky IV
Hrachové karbanátky
Chalupářské karbanátky
Chorizo karbanátky
Jarní karbanátky
Játrová sekaná
Jednoduchá sekaná
Jehněčí karbanátky
Karbanátky dušené na víně
Karbanátky plněné hermelínem
Karbanátky plněné loveckým sýrem a anglickou slaninou
Karbanátky plněné mozarelou
Karbanátky plněné vejcem
Karbanátky plněné žampiony
Karbanátky s lečem
Karbanátky se žampiony a klobásou
Karbanátky zapečené s bramborami
Kari karbanátky
Krabí karbanátky
Královská sekaná
Krůtí sekaná
Kuřecí karbanátky se sušenými rajčaty
Kuřecí karbanátky se žampiony
Kuřecí sekaná se žampiony
Květákové karbanátky
Lahůdková sekaná
Minikarbanátky
Mleté maso se zeleninou
Mleté maso v květáku
Mleté maso v zelí
Mleté maso v zelných listech
Mleté maso zapečené s vejci
Myslivecká sekaná
Ovesné karbanátky
Pohanková sekaná
Pohankové karbanátky
Pražský karbanátek
Rybí karbanátky
Rybí karbanátky II
Sekaná
Sekaná pečeně
Sekaná pečeně plněná vejci
Sekaná plněná vejci
Sekaná roláda na karlovarský způsob
Sekaná s kapustou
Sekaná s párkem
Sekaná telecí pečeně
Sekaná v anglickém županu
Sekaná z bůčku
Sekaná z bůčku II
Sekaná z bůčku III
Sekaná z cukety
Sekaná z tvarohu a sýra
Sírovcové karbanátky
Sójová sekaná
Sojové karbanátky
Sójové karbanátky
Srnčí karbanátky s paprikovou omáčkou
Staročeská sekaná
Sýrové karbanátky
Šlehaná sekaná na chlebu
Špenátové karbanátky se sýrem
Tuňákové karbanátky
Velikonoční sekaná
Vločkové karbanátky
Zahradnická sekaná
Zapečené mleté maso
Znojemský karbanátek
Žampionové karbanátky




©2018 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!