![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 18. ledna, pondělí, svátek má: Vladislav HUSAKuchařské tipy a trikyhusu nasolíme a okmínujeme předem a necháme uležet na 24 hodin, maso bude křehčí husu lze předpéct den předem, pečení pak nebude v den podávání trvat tak dlouho při pečení podléváme horkou vodou a sbíráme tuk, který se hromadí na povrchu výpeku, později se může hodit při pečení propichujeme kůži vidličkou, obzvláště mezi stehny a mezi tělem a křídly, nepropichujeme však až do masa, musí vytékat tuk, ne šťáva z masa porcovanou husu lze na noc namočit i do mléka, dosáhneme tak křupavější kůrčičky při přípravě jater dbáme na to, abychom játra osolili až v závěru, v opačném případě mohou ztvrdnout pokud husu nadíváme, nedáváme velké množství náplně, kůže se při pečení stáhne VÝBĚR KUCHAŘSKÝCH RECEPTŮ - HUSA:
Bramborové knedlíky plněné pečeným husím masem
Domácí husí paštika Dušená husí krev Dušená husí prsa Hodovnická husa Martinská husa na česneku Nadívaná husa Nadívaná husa po polsku Nadívaná husí prsíčka Nadívaný husí krk Paštika z husích drůbků Paštika z husích jater Paštika z husích jater II Pečená husa Pečená husí játra po maďarsku Pečená svatomartinská husa se švestkovou omáčkou Plněná husa II Plněný husí krk Rizoto s husími drůbky Rizoto z husích jater Ruská husí polévka Ruská vejce s husími játry a majonézou Řezy ze svíčkové s husími játry Staročeská husa Staročeská husa II Staročeská husa na zázvoru Staročeská husa s chlupatými knedlíky Staročeská pečená husa na česneku Svatomartinská husa s jablky Svatováclavská husa pečená s jablky Svatováclavská husa v mléce s červeným zelím a jemným knedlíkem Uherská paštika z husích jater Zadělávané husí krky |
|