Kuchařské recepty pro každý den
KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

DRŮBEŽ (KUŘE, SLEPICE, HUSY, KACHNY)

Kuchařské tipy a triky


Husa, kachna aj. nechce zhnědnout: Husu, kachnu aj. po upečení potřete směsí ze stejných dílů sojové omáčky a medu. Přestože je už měkká, vložte ji zpátky do trouby nebo pod gril a krátce zapečte při vysoké teplotě.

Když kachnu před pečením naplníme mrkví, kterou po upečení vyhodíme, nebude z ní cítit tzv. rybí tuk či bahno.

Chceme-li vařit drůbež, musíme ji vložit až do vroucí vody, jedině tak se zavřou póry a maso bude mít, tak správnou chuť.

Husa s kachnou jsou velmi tučné, proto aby při pečení vyteklo co nejvíce tuku, často je během pečení propichujeme.

Starší drůbež bude jemnější a měkčí, když maso několik hodin před pečením potřeme směsí oleje a koňaku (pálenka, nebo whisky udělají stejnou službu). Pokud maso vaříme, nalijeme do vody skleničku koňaku. Alkohol v jídle nebude cítit.




VÝBĚR KUCHAŘSKÝCH RECEPTŮ - DRŮBEŽ (KUŘE, SLEPICE, HUSY, KACHNY):