KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 22. dubna, neděle, svátek má: Evženie

ČERNÝ BEZ

Kuchařské tipy a triky


  • Čaje, šťávy a sirupy můžeme pít jako osvěžující nápoje, ale stejně tak je používat proti nachlazení či horečce.

  • Bezový čaj působí preventivně proti skleróze a pomáhá při regeneraci jaterních buněk. Pomáhá také při začínající viróze nebo při horečkách.

  • Med z černého bezu používáme jako klasický včelí med a to především při nachlazení.

  • Bezinkové víno užíváme zejména při bolestivých zánětech nervů, ischiasu nebo migréně.

  • Syrové plody bezinky jsou mírně toxické a ve větších dávkách vyvolávají nevolnost. Po tepelném zpracování však tyto účinky vymizí. Plody bezu černého obsahují cukry, kyselinu jablečnou, třísloviny, pektin, silice, vitamíny A, B, C a barviva anthokyany.




    VÝBĚR KUCHAŘSKÝCH RECEPTŮ - ČERNÝ BEZ:
  • ©2018 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!