KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 22. dubna, neděle, svátek má: Evženie

BOBKOVÝ LIST

Kuchařské tipy a triky


Bobkový list je sušený list vavřínu vznešeného (Laurus nobilis).

Je hojně používán do smetanových omáček, voňavých polévek, kyselých jídel, při nakládání masa, okurek nebo hub, pečení masa a zvláště zvěřiny. Využívá se také k přípravě marinád a teriny.

Působí lehce sedativně, podporuje trávení, má i antiseptický (protizánětlivý) účinek. Mimo jiné má velmi zajímavý účinek na snižování krevního cukru.




VÝBĚR KUCHAŘSKÝCH RECEPTŮ S PŘÍSADOU BOBKOVÝ LIST:
Alsaské zelí
Amur na smetaně s houbami
Arabská hovězí játra
Arabská tvarohová polévka
Artyčoky po španělsku
Bažant po jihočesku
Beraní hřbet po myslivecku
Biftek po židovsku
Bifteky v pivní marinádě
Bílá jarní polévka
Bílá rybí polévka
Bílá velikonoční polévka
Bílé zelí s jehněčím masem a jablky
Birminghamský smažený králík
Boloňská omáčka
Boršč
Boršč běloruský
Boršč červený žitomírský
Boršč chalupářský
Boršč II
Boršč krkonošský
Boršč moskevský
Boršč ruský se šťovíkem
Boršč s masovými knedlíčky
Boršč s mletým masem
Boršč se zeleným hráškem
Boršč ukrajinský
Boršč uzeninový
Boršč vesnický
Bořetínská polévka
Bouillabaisse
Bourgignon
Bramborová polévka nakyselo
Bramborová polévka s pórkem
Bramborová polévka se smetanou
Bramborový guláš s cuketou
Bratislavská fazolačka
Bůčková roláda s králíkem
Bulharská beraní polévka
Bulharský guláš
Burgundská vepřová kýta
Burgundské hovězí maso
Cassoulet
Celer s houbovou omáčkou
Cibulačka s kuřecím masem
Cuketová bílá polévka
Cuketové matesy
Černá omáčka
Černé špagety s chobotnicemi
Černý houbový guláš
Čočka na slanině
Čočka po staročesku
Čočka s uzeným masem
Čočková paštika
Čočková polévka se slaninou
Čorba
Dalmátské dušené hovězí maso
Dančí kýta po staročesku
Demikát II
Divoká kachna na smetaně
Domácí guláš
Domácí kečup II.
Domácí zavináče
Drůbková polévka se strouháním
Dušená chobotnice
Dušená koroptev na víně
Dušená svíčková na smetaně
Dušené brambory s čerstvými houbami
Dušené hovězí plátky se zeleninou
Dušené srnčí maso
Dušené vepřové koleno
Dušený bažant
Dušený králík na šípkách
Dušený králík s křenem
Falešný boršč
Farmářský guláš
Fazole po havířsku
Fazole v rajčatové omáčce
Fazolová polévka s haluškami
Fazolový talíř
Fazulačka
Filé z tresky s pomeranči
Francouzská hovězí polévka
Francouzská papriková polévka s parmazánem
Francouzská zelňačka
Francouzské špagety
Guláš zvěřinový
Hanácká kapustnica
Hlavatka s pomeranči
Holandská bramborová polévka
Holandská bramborová polévka
Horácká bramboračka
Horňácký guláš
Horňácký kozí guláš
Hospodářova pochoutka
Hospodský vepřový guláš
Houbová polévka
Houbová polévka s pohankou
Houbová smetanová polévka
Houbový guláš se zeleninou
Houby v octě
Hovězí guláš s jablky
Hovězí gulášová polévka
Hovězí kostky s mrkví
Hovězí květová špička
Hovězí kýta na okurkách
Hovězí maso na pepři
Hovězí maso na pepři II
Hovězí maso v rajské omáčce
Hovězí pečeně s kyselou omáčkou
Hovězí polévka na divoko
Hovězí polévka s krupicí
Hovězí polévka s kysaným zelím
Hovězí roštěná dušená v mrkvi
Hovězí vývar s domácími nudlemi
Hovězí závitky s vařeným bramborem a zelenými lusky
Hrachová polévka s beraním masem
Hrachová polévka s uzenou nožičkou
Huspenina (sulc)
Chobotnice na víně
Chobotničky dušené na víně
Chřestová polévka s tymiánem
Irské dušené maso
Irsky beraní guláš
Irský hrnec
Istrijský pršut
Italská čočková polévka
Janovská polévka
Jardiniere (dušená zelenina)
Játra po tyrolsku
Játrová paštika
Jehněčí Bourgignon
Jehněčí džuveč se zeleninou
Jehněčí kolínka na bylinkách
Jehněčí na smetaně
Jelení kýta se zeleninou a rozmarýnem
Jelení plec pečená se šunkou
Jelení ragú na červeném víně
Jelení ragú s hříbky na červeném víně
Jelení vývar s knedlíčky
Jihočeská kulajda
Jikrová polévka
Kachna na divoko
Kančí guláš s liškami
Kančí maso s čokoládovou omáčkou
Kapr na černo
Kapr na černo s mandlemi
Kapr na modro po staročesku
Kapr na modro v aspiku
Kapr na smetaně
Kapr po alsasku
Kapr po francouzsku
Kapr s jablky a paprikou
Kapr s rozinkami a mandlemi
Kapr se smetanou a hřiby
Karibská dušená tykev s kukuřicí
Kohout na cibuli
Kohout na víně
Koprová kulajda
Kotlety s hamburskou omáčkou
Kotlety se zelím
Kotlíková polévka z kapra
Kovbojské fazole na slanině
Kozí guláš
Kozí rohy ve sladkokyselém nálevu
Krabí čínská polévka
Krakonošův guláš
Králičí svíčková
Králičí vývar se zeleninou
Králík na černém pivě
Králík na smetaně
Králík načerno
Králík po francouzsku
Králík po vlámsku
Králík se slaninou
Krémová hrachová polévka ze žlutého hrachu s klobásou
Krémová rajská omáčka
Krémová rybí polévka
Krůtí vývar s pórkem a mrkví
Kubánské Picadillo
Kukuřičná polévka II
Kulajda se ztraceným křepelčím vejcem na toustu
Kuře á la svíčková
Kuře po myslivecku
Kuře se slaninou na černém pivu
Kuřecí plátky na víně
Kuřecí stehna po myslivecku
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Kuřecí vývar s pórkem a mrkví
Kuřecí vývar s pórkem a vejcem
Kutle s kobzolama
Kyperská jehněčí pečeně
Kyselá čočková polévka
Kyselá houbová polévka
Kyselá polévka
Kyselica
Kýta na slanině
Lehká rybí polévka s knedlíčky
Lesácký závitek
Lín se slaninovou omáčkou
Losos na česneku
Losos na divoko
Losos v křenové omáčce
Lososová polévka
Maďarská fazolačka
Maréna po francouzsku
Marinovaná telecí játra
Marinovaná zelenina
Marinovaný kapr
Maso pěti vůní
Mazurská zelňačka
Mexickéchilli
Milánská zeleninová polévka
Minestra s hovězím masem
Minestra s vepřovým masem
Mléčná polévka s koprem
Mřenky se sýrovou omáčkou
Mušle po námořnicku
Myslivecká pečeně
Myslivecká roláda
Myslivecké kuřecí soté
Myslivecké řízky
Nadívaná husa po polsku
Nakládané cibulky
Nakládaný bůček
Nakládaný camembert
Nakládaný eidam
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín II
Nakládaný hermelín s provensálským kořením
Nakládaný ovčí sýr
Nakládaný uzený sýr
Naložený hermelín s feferonkami
Naložený lesnický králík
Námořnický kapr
Norská vánoční polévka
Ohnivý kohout
Oravská zelňačka II
Paella s kuřecím masem a mušlemi
Pajšl
Papriková polévka s parmazánem
Papriky plněné masem a rýží v rajské omáčce
Paštika z hub
Pečená beraní žebra
Pečená divoká kachna
Pečená makrela
Pečená telecí ledvina
Pečená treska s parmazánem
Pečené koleno na černém pivě
Pečené koroptve
Pečený divoký králík
Pečený fenykl s vepřovým kolínkem
Pečený zajíc na cibuli
Perlička s chřestovou nádivkou
Pestrá zimní polévka
Piešťanský závitek
Pikantní hovězí guláš
Pikantní hovězí maso
Pikantní skopová kýta
Pikantní zelňačka
Pivní chilli polévka
Pivovarský guláš
Platýs s bylinkovým sýrem
Plíčky na smetaně
Plněná vejce na topinkách
Plněné cibule
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Plněné zelí v římském hrnci
Podzimní polévka
Polévka z červené čočky
Polévka z červených fazolí
Polévka z drůbků
Polévka z ježdíků
Polévka z kapra s knedlíčky
Polévka z kysaného zelí s houbami
Polévka z rybího filé
Polévka z tresky s houbami
Polský bigos
Polský guláš
Pomazánka z uzené makrely
Pruské masové koule
Přesnídávková rybí polévka
Pstruh na modro
Pstruh na pivě
Pstruh na slanině II
Pstruh na tokajském víně
Půlnoční polévka
Půlnoční zelňačka
Radegastův kapr
Rajčatová omáčka se sójovou smetanou
Rajčatová polévka se zeleným pepřem
Rajčatová polévka se zelím
Rajská omáčka s hovězím masem
Rajská s nudlemi a bazalkou
Roláda z telecího masa
Rošťácká polévka
Roštěná na smetaně
Ruská husí polévka
Ruské vejce s vlašským salátem
Rybí polévka s garnáty
Rybí polévka s knedlíčky
Rybí polévka s rajčatovým protlakem
Rybí polévka se zeleninou
Rybí pomazánka s tvarohem
Rybí salát s bylinkami
Rybí ucha
Rychlá sýrová omáčka
Salát z cejnů
Salát z plotice
Sekaná
Sekaná plněná vejci
Sekaná v anglickém županu
Selská paštika
Selské brambory
Severská rybí polévka
Sevillská rybí polévka
Sikulský guláš na vojvodinský způsob
Skopová kýta po štýrsku
Skopové s fazolemi
Slepice na paprice
Slepičí polévka s jarními bylinkami
Slezská cmunda ( bramborák )
Slezská zelňačka
Slovenská bramborová polévka s klobásou
Smetanová polévka s cuketou a fazolemi
Spaghetti al pomodoro
Srbská čorba
Srnčí hřbet se žampiony
Srnčí kýta s červeným vínem
Srnčí na divoko
Srnčí paštika
Srnčí ragú
Staročeská pečená kachna
Staročeské pečenáče
Staročeské vepřové kotlety
Staročeský kapr
Sterilované okurky
Středomořský guláš
Sváteční česnečka
Svíčková
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně II
Svíčková z králíka
Šči
Šči II
Šči III
Šoulet
Španělské medvědí kýty
Špenátová krémová polévka
Štika na smetaně
Štika na smetaně
Štika po kláštersku
Šťovíková polévka s rýží
Tarragonská treska
Tatarský hrneček
Tatranský guláš
Telecí koleno na divoko
Telecí koleno na slanině
Telecí kýta na hříbkách
Telecí pečeně nadivoko
Telecí ragú s cibulí
Treska na slanině II
Tyrolský eintopf
Uherská polévka
Ukrajinská rybářská polévka
Utopenci
Utopenci s feferonkou
Uzená plec se zeleninou
Uzená polévka
Uzená polévka se smetanou
Uzený vývar s bramborami a kroupami
Valašská drštková polévka
Valašská fazolová kyselica
Valašská kyselica (kyselačka)
Vařená štika s holandskou omáčkou
Vařený lín
Vegetariánská svíčková
Velikonoční polévka
Vepřová játra na jalovci
Vepřová plec v hamburské omáčce
Vepřová pochoutka v rosolu
Vepřové dušené na pivě
Vepřové koleno na medu
Vepřové koleno s jablečným křenem
Vepřové kotletky v rosolu
Vepřové maso na divoko
Vepřové maso se šípkovou omáčkou
Vepřové maso v pivní omáčce
Vepřové mugli
Vepřové nožičky v rosolu
Vepřové ragú na pepři
Vepřový eintopf
Vepřový guláš na víně
Vepřový guláš s fazolemi
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou
Vepřový jazyk v citronové omáčce
Vídeňský Tafelspitz
Zablafuňky
Zadělávané brambory
Zadělávaný zajíc
Zadělávaný zajíc s černou omáčkou
Zajíc pečený na cibuli
Zajíc se smetanovou omáčkou
Zámecké hovězí
Závitky z koňské roštěné
Zeleninová polévka se slaninou
Zeleninový salát s houbami
Zelná polévka červená
Zelná polévka se sójou
Znojemská čočka
Znojemské hovězí maso
Ztracená ryba
Ztracená vejce ve smetanové omáčce
Zvěřinová paštika
Zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy
Žampionová polévka s koprem
Živáňská pečeně


©2018 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!