KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 25. dubna, středa, svátek má: Marek

Restaurant U Vltavy (Praha Modřany)

     Restaurant u Vltavy najdeme na Obchodním náměstí v pražských Modřanech. Pro jeho návštěvu hovoří příjemný interiér i dobrá dostupnost (BUS, vlak, tramvaj, parkoviště pro auta), přesto, zdá se, velkou návštěvností příliš netrpí. Po několika málo návštěvách už vím, proč.
     Z nabídky jídel jsem jako první zkusil "Krakonošovy uzené řízečky v domácím pečeném bramboráku podávané s kysaným zelím". Tento experiment (kolečko uzeného masa v bramboráku) samozřejmě dopadl tak špatně, jak dopadnout mohl, tedy že jsem dostal ohřáté maso obalené v nechutné blátivé bramborovomoučné směsi, kterou bych se ani ve snu neodvážil nazvat bramborákem. Teď už tedy vím, proč Krakonoš slyší volání přírody...
     Druhý pokus dopadl o něco lépe, byť objednané jídlo k dokonalosti mělo stále daleko. "Chasnický zapečený vepřový se žampiony, sýrem a sušenou šunkou" se to jmenovalo. Ptáte se "vepřový" co? No nejspíš steak nebo plátek. K tomu opečené brambory. Ty byly dobré. Zato na maso (zřejmě díky použití mikrovlnky na "zapečení" plátku sýra) by byla potřeba motorová pila. Energii, kterou člověk tímto plátkem masa (snad) získá, musí nejprve vynaložit na jeho ukrojení a žvýkání...
     Protože často sedím za volantem auta, pivo si dát nemohu, jen jednou jsem měl to "štěstí" a mohl si dopřát jednu Plzeň. A s radostí konstatuji: dobře, že řídím. Zdejší tanková Plzeň chutná spíše jako sudová před mnoha a mnoha lety se vzduchem ze zatuchlého sklepa.


6.ledna 2014

stb

Zpět na seznam restaurací



©2018 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!