KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 19. dubna, čtvrtek, svátek má: Rostislav

Restaurace a pivnice U Švehlů

     Restauraci u Švehlů najdete v Praze v ulici Švehlova poblíž zastávek tramvaje a autobusu MHD "Zahradní Město". I já jsem toto místo třikrát navštívil a předkládám vám svoje hodnocení.
     Při prvním pokusu jsem si v dobré víře objednal Plzeňskou roštěnou "Karbonát" na pivě s cibulí, klobásou a plátky opečených brambor v ceně 179 Kč. Maso bylo krvavé (nemám rád příliš krvavé maso), brambory nic moc a klobásy v této porci jídla byla bůhvíproč jen půlka. Dobrý dojem jsem měl pouze z piva.
     Doufal jsem, že kuchař jen asi neměl dobrý den a tak jsem zašel na jídlo do téže restaurace i druhý den. Hladový a žíznivý objednal jsem si tentokrát Křoupák (tedy vepřový řízek) s americkými brambory a k tomu pivo. Plzeňské pivo opět bylo dobré. Jídlo bylo také ... opět špatné. Brambory byly napůl syrové, i maso bylo z velké části syrové, dobře upečený byl jen opravdu malý kousek uprostřed. Od jídla "za dvě kila" bych očekával mnohem vyšší kvalitu a chuťový zážitek.
     Naposledy jsem zašel do resutaurace U Švehlů znovu po cca 14 dnech, objednal si pivo Kozel 11° a k jídlu "Kuřecí kapsa po sedlácku dle receptu ženy statkáře Švehly - směs čerstvých paprik, cibule, rajčat, klobásy a brambor" (proboha, kdo si má ty rádoby vtipné a dlouhé šílenosti pamatovat?). Jídlo už ani nebylo zklamáním, protože jak se zdá, mizerná kuchyně je zdejší standard. Brambory nakrájené na plátky byly v nějakém prapodivném stádiu mezi syrovým stavem, uvařením a upečením. Z rajčat jsem našel jen jednu osminku, klobása v jídle nebyla vůbec a zbytek směsi obsahoval už jen červenou cibuli a papriky. Tato zeleninobramborová směs byla doslova slepená vyvařeným kečupem. Jen kuřecí maso schované pod hromadou té ohavné směsi bylo bez problémů poživatelné. Cena 180,- Kč ale (ne)kvalitě jídla rozhodně neodpovídá.
     Na webových stránkách restaurace lze najít poznámku, že kuchař je pašák. Dovolím si nesouhlasit. Po trojí špatné zkušenosti bych jej označil spíše méně lichotivým slovem označující domácí zvíře chované na maso a sádlo...
     Pivo zde čepované je dobré a restauraci je možné v tomto směru doporučit. Na jídlo ale raději jděte jinam nebo si uvařte doma.

23.března 2010
stb

Zpět na seznam restaurací




©2018 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!