KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 25. dubna, středa, svátek má: Marek

Hospoda U Grobiána

     Počasí na červencové státní svátky se vyvedlo a tak jsem vyrazil do přírody. Kokořínsko je nádherná oblast hojně navštěvovaná turisty, a snad proto je tam také hodně restaurací, kde znavený turista chce sobě odpočinou a sil na další cestu nabrat.
     V obci Kokořísnký Důl je u první velké křižovatky (ve směru od Mělníka) restaurace U Grobiána, která láká kolemjdoucí na několik málo hotovek a minutek.
     Objednal jsem si grilovaný Hermelín (60,- Kč), vídeňskou kávu (50,- Kč) a sodovku. Sýr dorazil na papírovém(?!) talíři a vypadal takto:

U Grobiána - hermelín na papírovém tácku


Také se vám to nelíbí jako mně? Sýru (úmyslně jej nenazývám hermelínem, myslím, že to ve skutečnosti není Hermelín, ale jeden z těch levných camembertů ze supermarketu) nemůžu nic vytknout, snad jen že by se dal nějak ochutit, nebo by kromě dvou půlkrajíců chleba (který byl starý, balený v igelitu a uchovaný asi v ledničce) mohl mít nějakou vhodnou přílohu, aby strávník neměl hned pocit, že ho někdo chce oškubat.

     Dalším objednaným jídlem byly jahodové taštičky. Ty vypadaly takto:

U Grobiána - hermelín na papírovém tácku


Stručný popis by popravdě měl znít asi takto: mizerně povařený mražený polotovar s průmyslovou šlehačkou a zmrzlinou ze supermarketu. Taštičky byly tvrdé a šlehačka měnila objem rychleji než pěna u piva. Nevím, co vedlo kuchaře k takovému pochybnému experimentu.
     Ani vídeňská káva nebyla dobrá. Již jsem zmínil, že šlehačka mizela jak pěna u piva - jak u taštiček, tak v kávě. Z kávy samotné jsem měl pocit, že piji vývar z něčeho spáleného, co neumím identifikovat.


     Navštívil jsem hospodu U Grobiána ještě druhý den. Objednal jsem si gulášovou polévku (30,- Kč) a moravského vrabce se špenátem a bramborovými knedlíky (135,- Kč). Polévku jsem dostal téměř okamžitě a při její konzumaci mi v mysli vytanula vzpomínka na polévky z konzerv a pytlíků - tato polévka totiž chutnala stejně.
Na vrabce jsem čekal přes 40 minut, což považuji u hotovoky za nesmyslně dlouho dobu. Bohužel délka čekání na jídlo nebyla přímo úměrná jeho kvalitě, spíše naopak. Jídlo nasytilo, ale nenadchlo. Mimochodem: maso bylo měkké, ale nemělo být upečené?

     Chcete-li se dobře najíst a pochutnat si, pak hospoda U grobiána bohužel není tím pravým místem.


6.července 2017
stb

Zpět na seznam restaurací



©2018 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!