Kuchařské recepty pro každý den

KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 16. října, úterý, svátek má: Havel

Restaurace Sokol (Mratín)

     Při jedné ze svých cest po naší krásné vlasti jsem projížděl obcí Mratín, kde jsem spatřil restauraci Sokol a z nějakého vyššího popudu jsem se rozhodl tam pozdně poobědvat.
Po mnohých zkušenostech s českými restauracemi jsem nečekal žádné zázraky. Objednal jsem si tradičně sodovku a k jídlu veprovou směs chilli s americkými brambory. Přinesné jídlo mne příjemně překvapilo. Neobsahovalo ani povadlou zeleninu, ani průmyslové zelné saláty ani vysušené párky jako "ozdobu", ani kečupové nebo chilli směsi tak hojně používané mnohými českými kuchaři. Jídlo obsahovalo jen to, co jsem si objednal a vypadalo na první pohled dobře. I po konzumaci jídla jsem spokojeně konstatoval, že tomuto jídlu nemám co vytknout. Cena? Včetně sodovky 155,- Kč. Nádhera.
     Při své cestě přes Mratín se určitě v restauraci Sokol zastavím, abych ochutnal i další nabízené pokrmy a doufám, že budu spokojen stejně jako při své první návštěvě.

30.dubna 2013

     Doufal jsem marně. Co mne čekalo, předčilo i ty nejdivočejší sny. Restaurace asi změnila majitele (nebo nájemce), protože všechno bylo jinak a výsledkem druhé návštěvy byl obrovský šok.
     Při mém příchodu jsem spatřil a ucítil zakouřenou místnost a jeden stůl obsazený 5 ženskými (od mladých po střední generaci). Zíraje na mne nepozdravily ani jedna. Nejspíš jsem je drze vyrušil z něčeho velmi, ale opravdu velmi důležitého, každopádně jsem se necítil jako vítaný zákazník. Po chvíli se tedy ne zrovna ochotně zvedla jedna z nich. Nepřinesla ani jídelní lístek, své přání poobědvat jsem musel vyslovit bez jejího předchozího dotazu, protože tam vlastně jen tak stála a čekala, co bude. Pak jen jednou rukou mávla ke vchodovým dveřím "támle máme hotofky" a druhou pak kamsi k baru (kde jsem ale nic neviděl) "a támle minutky". Při pohledu ke vchodovým dveřím na černou tabuli popsanou tmavě červenou křídou, kde měl být seznam hotových jídel, jsem si pomyslel, že kde je špatný servis, bývá špatné i jídlo. Své zdraví jsem však takto vědomě obětovat nehodlal. Velmi zklamán chováním přítomných osob i vyhlídkou na riskantní gastronomický zážitek jsem restauraci raději rychle opustil.
     Je k neuvěření, že v dnešní době je ještě možné najít hospodu, kde nejen že se čas vrátil o dobrých 40 let zpět, ale stihnul to za půl roku.

3.ledna 2014

stb

Zpět na seznam restaurací





©2018 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!