Kuchařské recepty pro každý den

KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 16. října, úterý, svátek má: Havel

Restaurace U staré pošty

     Restaurace U staré pošty se nachází v centru Prahy nedaleko Václavského náměsti v Opletalově ulici. K její návštěvě jsem se odhodlal proto, že nedaleko sídlí můj zaměstnavatel a někteří moji kolegové tam předtím několikrát zavítali. Ale nevím, co je tam lákalo - snad poměrně nízké ceny jídla?
     Po vstupu spatříte úplně obyčejnou hospodu a čísníky létající sem a tam a stejně nic nestíhající. Nejprve si mne nikdo dlouho nevšímal. Pak jsem čekal na pivo a jídelní lístek, pak jsem znovu dlouho čekal na objednaný guláš a pak jsem měl chuť zvracet. Nikdy jsem neviděl a nejedl guláš zahuštěný patrně mletou paprikou - já tedy doufám, že to byla mletá paprika, ale mouka to určite nebyla. Část jídla jsem snědl, část nechal, zaplatil a odešel.
     Nevím, co moji kolegové na této hospodě viděli, faktem je, že ji brzy přestali navštěvovat s poukazem na dlouhé čekání a nepříjemnou obsluhu a stravují se jinde. Mně v této hospodě také nikdo hodně dlouho (nejspíše nikdy) neuvidí a to i navzdory tomu, že kvůli objektivnějšímu hodnocení navštěvuji restaurace minimálně dvakrát. V tomto případě velmi rád udělám vyjímku.


9.srpna 2009
stb



Doplněno 15. června 2010
     Nakonec jsem sebral odvahu a po mnoha měsících jsem navštívil restauraci znovu. Objednal jsem si pivo Gambrinus 12° a k jídlu hotovku Krkonošský kotlík, což mělo být něco s bramborami a to zapečené se sýrem. Skutečnost překonala moji nejbujnější fantazii. Slečna přinesla jeden velký talíř, na kterém bylo pár osmažených brambor posypaných ani nevím čímto zeleným, protože pozornost budil druhý velký talíř, na které byla plechová miska. V této misce se nacházel pokus o další variantu řídkého hovězího guláše, na jehož povrchu plavaly dva malé svraštělé plátky nějakého hermelínu. Dilema, zda naházet brambory do misky či obsahem misky zalít brambory, jsem vyřešil vybráním masa, cibule a hub z misky a jejich naservírováním k bramborám. Překvapení nebralo konce ani při samotné konzumaci tohoto prazvláštního pokrmu. Těch pár kousků masa bylo poživatelných, ale některé brambory byly napůl syrové a některé dokonce zaváněly zkaženým vepřovým masem!
     Nevím, jestli mám jen já takovou smůlu, ale jídlo v této restauraci ani zdaleka nebudí ve mně takové nadšení, které bych v obyčejné hospodě při cenách kolem 100 Kč očekával. Tentokrát definitivně slibuji, že příště se restauraci U staré pošty zdaleka vyhnu.

Zpět na seznam restaurací





©2018 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!