KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. ledna, sobota, svátek má: Ilona

Restaurace Na Prachandě (Dobříš)

     Je-li vám život milý, restauraci Na Prachandě se raději zdaleka vyhněte. Proč?
     Navštívil jsem tuto restauraci dvakrát s odstupem několika málo měsíců a mohu jen smutně konstatovat, že zdejší kuchaři se překonávají v "umění tvoření blafů".
     Při první návštěvě jsem si objednal "Jiříkovo vidění", což je plátek krkovice potřený hořčicí, posypaný cibulí a na něm položená dvě sázená vejce. Jídlo bylo na stole velmi rychle, což mne udivilo. Jako v Jiříkově vidění jsem pak byl po zjištění, že maso je prakticky syrové (proto nejspíš ta rychlost).
     Při druhé návštěvě jsem zkusil "ostré kuřecí nudličky" s podtitulem znějícím přibližně "směs z kuřecích prsíček na způsob šlehu s cibulí, kapií a feferonkou" a jako přílohu jsem zvolil americké brambory. Při prohlížení jídelního lístku jsem zjistil, že ze zhruba čtyřiceti jídel jich více než polovina obsahuje nějaký sýr - většinou eidam nebo nivu. Vskutku "originální a pestrá" nabídka ...
     Přinesené jídlo nevypadalo nijak vábně, včetně masa připomínalo spíše nějakou směs z konzervy smíchanou s chilli omáčkou z Vitany. Nepříjemný chuťový zážitek pak plně dotvořila příloha, tedy americké brambory, které byly duté (?!), neuvěřitelně mastné a chuťově naprosto odporné. Jak dlouho ležely v mrazáku?
Když vidím podobný nápis, dělá se mi nevolno.      Restaurace Na Prachandě láká hosty heslem "Ochutnej českou klasiku". Kdykoliv vidím podobný nápis lákající nebo odvolávající se na "českou klasiku" či "českou kvalitu", dělá se mi nevolno. V případě Prachandy bohužel plným právem.

3.května 2013
stb

Zpět na seznam restaurací



©2018 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!