Kuchařské recepty pro každý den

KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 16. října, úterý, svátek má: Havel

Restaurace Na Kovárně (Tisá)

     V obci Tisá kousek od česko-německých hranic (Severní Čechy) se nachází restaurace a penzión Na Kovárně. Vnější vzhled je lákavý a protože již dávno minulo poledne, zastavil jsem se na oběd.
     Nejprve jsem čekal na servírku. Nejpíš protože jsem nemluvil německy, servírka se zastavila nejprve u německé rodinky, která přišla po mně. Pak jsem čekal na nápoj, pak na objednání, pak ještě na placení. Servírka měla na práci především popovídání s kamarádkou.
     Objednal jsem si jídlo nazvané "Pochoutka mistra kováře" (160,- Kč), což měla být směs hovězí svíčkové s vepřovou kýtou, staročeským kořením a zeleninovou oblohou. Jako přílohu jsem zvolil americké brambory (30,- Kč). Ovšem přinesené jídlo vypadalo jinak.


Pochoutka mistra kováře - pro zvětšení klikni na fotografii

     Talíř obsahoval spoustu zbytečností jako kolečka okurky, velké množství nakládané kukuřice, nastrouhané mrkve a červeného zelí, dále list salátu, rajčata a plátky pomeranče. To asi byla ta zeleninová příloha, ale odkdy je pomeranč zelenina? Ta tmavá směs kromě malých kousků masa obsahovala žampióny, našel jsem i červenou papriku a ještě cosi, co jsem díky příšeří vizuálně nedokázal spolehlivě identifikovat. Vše bylo patrně součástí nějakého průmyslově vyráběného salátu. V tom všem a nejspíš i s nálevem a kečupem se - dle mého soudu - maso povařilo a tak na svět přišla "Pochoutka mistra kováře". Kousky hovězího a vepřového masa byly tuhé a při ochutnání směsi jsem marně hledal nějakou příjemnou a známou chuť, kterou bych očekával. Rád bych poznal nějakého mistra kováře, kterému tahle šlichta chutnala.
     Škoda, že mne nenapadlo ještě před vstupem do restaurace podívat se na webové stránky tohoto podniku a prezentaci jídel (viz následující dva obrázky). Pokud je tamní kuchař schopen a ochoten pochlubit se takovými "výtvory", pak jsem si mohl ušetřit čas i peníze a restauraci Na Kovárně v Tisé s klidným svědomím minout.







4.června 2013
stb

Zpět na seznam restaurací





©2018 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!