KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 25. dubna, středa, svátek má: Marek

Restaurace Mona Lisa

     Mona Lisa je zvenku poměrně nenápadná restaurace v pražské Opletalově ulici, snadno ji přehlédnete a možná i proto bývá v době oběda téměř prázdná. Uvnitř to ale vypadá pěkně a jediné dvě výtky bych v tomto ohledu směřoval na zbytečně nahlas hrající rádio a vedro.
     Jídelní lístek nabízí jídla v cenách od 88 Kč výše. Při první návštěvě jsem si objednal vepřovou pečenou plec se zelím. Jídlo mne sice nasytilo, ale nadšením jsem nejásal. Při druhé návštěvě jsem si objednal opět hotovku: hovězí guláš sypaný cibulkou s opečeným párečkem. Tentokrát jsem v prázdné restauraci čekal na jídlo celých třináct minut. Guláš i knedlíky byly dobré, ale netuším, jaká touha vedla kuchaře k tomu, že tento pokrm "obohatil" nikoliv celým párkem, jak by bylo možné domnívat se z názvu pokrmu, ale nařízlou asi třícentimetrovou špičkou údajně opečeného - ve skutečnosti vysušeného - nějakého hnusu, o kterém výrobce tvrdí, že je to párek. Oba - výrobce i kuchař - by za něj zasloužili namáčet v koši ve Vltavě.
     K pití kromě nealko a vinných nápojů se nabízí také plzeňská piva a černý Kozel. Pivo není špatné, ale rozhodně by sneslo o pár stupňů nižší teplotu. Ani malé pivo jsem nedokázal vypít celé, protože bylo teplé.
     Potřebujete-li se lacino a rychle najíst, pak zde je to možné. Žádné gastronomické zážitky ale neočekávejte.

2.července 2010

Doplněno 26.srpna 2010
     Po měsíci a půl jsem navštívil resturaci znovu - hladový jako příslovečný vlk. K pití jsem si objednal malou plzeňskou dvanáctku. Byla dobrá, dobře vychlazená.
     Jídelní lístek se od té doby - pokud se pamatuji - nezměnil a tak jsem zkusil opět hovězí guláš sypaný cibulkou s opečeným párečkem. Přestože jsem byl v restauraci sám, hotovku jsem dostal až po osmi minutách a ještě na pokračování: nejprve guláš s knedlíky a pak dodatečně onen kousíček párku (nebo co to vlastně je). Kousíček párku již nebyl vysušený jako minule, ale velikost se nezměnila. Je vůbec nutné ten ždibec párku ke guláši podávat? K čemu je tam dobrý? Guláš byl na chuť dobrý, ale nijak jsem si jej neužil. Zkazily to totiž knedlíky, které byly díky módnímu nešvaru ohřívat vše v mikrovlnce gumové až betonové a jen těžko šly - pokud vůbec - ukrojit. Po několika neúspěných pokusech na třech různých knedlících jsem to vzdal a jídlo vrátil.
     Do budoucna budu zvažovat, zda ještě kdy restauraci Mona Lisa kvůli jídlu navštívím. Spíše nikoliv.

stb

Zpět na seznam restaurací



©2018 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!