KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. února, pondělí, svátek má: Oldřich


Zvěřinové krokety

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zvěřinové krokety potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g masa ze zvěřiny
   • 150 g žampionů
   • 40 g másla
   • 40 g hladké mouky
   • 125 ml mléka
   • 4 vejce
   • 3 lžíce madeiry
   • sůl
   • pepř
   • špetka mletého hřebíčku
   • olej
Recept zvěřinové krokety připravíme takto:
Máslo rozpustíme, až zezlátne, smícháme jej s moukou a necháme krátce zpěnit. Přidáme mléko, necháme vzkypět a dáme vychladnout. Houby očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme najemno, přidáme do moučné kaše a smícháme se 2 vejci a madeirou. Maso umeleme, společně s kořením přidáme do houbové směsi a dochutíme. Ze směsi tvoříme asi 2 cm silné krokety, které obalujeme postupně v rozmíchaných vejcích a strouhance a necháme krátce odpočinout v chladu. Pak smažíme na oleji do zlatova.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Zvěřinové krokety nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Květákové krokety   Masové krokety s nivou   Sýrové rybí krokety   Zvěřinové špecle  


zvěřinové krokety, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!