KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 22. září, pátek, svátek má: Darina


Zvěřinová paštika

Kategorie: na chleba, paštiky

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zvěřinová paštika potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g masa ze zvěřiny
   • 2 střední cibule
   • 400 g uzené slaniny
   • 250 g vepřových jater
   • 1 vejce
   • zvěřinový vývar
   • bobkový list
   • jalovec
   • sušený tymián
   • nové koření
   • celý černý pepř
   • 1 dcl portského vína
   • 0,5 dcl koňaku
   • sůl
   • olivový olej
Recept zvěřinová paštika připravíme takto:
Na pánvi podusíme maso společně s kořením a cibulí. Cibule může být nakrájená na kolečka nebo čtvrtky. Po udušení necháme vychladnout, maso obereme od kostí a pečlivě odstraníme všechny kousky koření. Obrané maso společně s vydušenou šťávou a cibulí dáváme po částech do mixéru, zalijeme trochou vývaru a mixujeme. Do mixéru přídáme celé množství syrových vepřových jater pokrájených na kousky. Směs mixujeme na co nejjemnější konzistenci haše. Slaninu nakrájíme na velmi slabé plátky, kterými následně vyložíme paštikovou terinu nebo nádobu, ve které budeme paštiku připravovat. Do jemné směsi nasypeme paštikové koření podle chuti, portské víno, koňak a celé vejce. Můžeme pro výslednou mozaiku přidat také zbytek slaniny nakrájený na kostičky. Směs důkladně promícháme a naplníme jí připravenou terinu. Necháme směs asi do tří čtvrtin výšky, přečnívajícími plátky slaniny přehneme směrem do nádoby a zakryjeme pokličkou. To celé postavíme do vodní lázně a dáme do trouby na 150°C na hodinu a půl. Po uplynutí této doby terinku odklopíme, odhrneme z vrchu kousky slaninových použků a pečeme kvůli vytvoření kůrky dalších asi patnáct minut. Podáváme po úplném zchladnutí, nejlépe až druhý den.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Zvěřinová paštika nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Babiččina játrová paštika   Bůčková paštika   Cikánská paštika   Čočková paštika   Domácí husí paštika   Falešná paštika   Fazolová paštika   Francouzská paštika z kachních jater   Houbová paštika   Husí paštika   Játrová paštika   Kuřecí paštika   Litevská paštika   Lovecká paštika   Masová paštika   Paštika z divočáka   Paštika z divočiny   Paštika z drůbežích jater   Paštika z hub   Paštika z husích drůbků   Paštika z husích jater   Paštika z husích jater II   Paštika z kachních jater   Paštika z králíka s koňakem   Paštika z kuřecích jater   Paštika z kuřecích jater   Paštika z listového těsta   Paštika z rybího filé   Paštika z vepřových jater   Rybí paštika   Selská játrová paštika   Selská paštika   Srnčí paštika   Staročeská paštika s játry   Špekáčková paštika   Uherská paštika z husích jater   Vaječná paštika   Vánoční drůbeží paštika   Velikonoční vaječná paštika   Vepřová paštika   Vepřová paštika II   Zámecká paštika   Zeleninová paštika   Zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy  


zvěřinová paštika, recept, na chleba


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!