KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 17. listopadu, pátek, svátek má: Mahulena


Zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy

Kategorie: na chleba, paštiky

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g zvěřiny (srnčí nebo divočák)
   • 500 g vepřového boku
   • 50 g másla
   • 1 větší cibule
   • 2 vejce
   • sůl
   • pepř
   • bobkový list
   • 500 g neškvařeného vepřového sádla
   • 150 g sušených švestek
   • 100 g vlašských ořechů
   • 3 lžičky zavařených brusinek
   • 3 lžičky rybízové marmelády
   • 2 dcl bílého vína (rulandské šedé)
   • 2 cl hruškovice
Recept zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy připravíme takto:
Do hrnce nebo pánve dáme máslo a na něm osmahneme zvěřinu i bok nakrájené na větší kostky. Po několika minutách osolíme, přikryjeme a za občasného míchání dusíme. Až se veškerá tekutina odpaří a kousky se začnou připékat, přidáme víno a ještě chvíli dusíme, než se tekutina odpaří. Pak necháme kousky masa vychladnout. Malý pekáč vyložíme plátky syrového vepřového sádla tak, aby bylo dno i boky zcela zakryté. Na plátky sádla rozmístíme bobkové listy. Vychladlé maso a cibuli umeleme, přidáme vejce, švestky a ořechy nakrájené na proužky, zavařené brusinky, rybízovou marmeládu a mletý pepř, podle chuti osolíme a vmícháme hruškovici. Směs vložíme do pekáče na rozložené plátky sádla a rozprostřeme ji po celé ploše až do krajů. Seshora opět položíme bobkové listy a zakryjeme zbylými plátky sádla. Pekáč přikryjeme, vložíme do většího pekáče, zalijeme vodou tak, aby byl pekáček asi ze dvou třetin ponořen a aby voda nemohla ani při varu vniknout k masu, dáme do trouby a při teplotě 175°C pečeme ve vodní lázni asi 1,5 hodiny. Pak vyjmeme a necháme do druhého dne zcela vychladnout a odležet.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Babiččina játrová paštika   Brynzová pomazánka s ořechy   Bůčková paštika   Cikánská paštika   Cuketová pomazánka s vlašskými ořechy   Čočková paštika   Domácí husí paštika   Falešná paštika   Fazolová paštika   Francouzská paštika z kachních jater   Houbová paštika   Husí paštika   Játrová paštika   Kuřecí paštika   Litevská paštika   Lovecká paštika   Masová paštika   Paštika z divočáka   Paštika z divočiny   Paštika z drůbežích jater   Paštika z hub   Paštika z husích drůbků   Paštika z husích jater   Paštika z husích jater II   Paštika z kachních jater   Paštika z králíka s koňakem   Paštika z kuřecích jater   Paštika z kuřecích jater   Paštika z listového těsta   Paštika z rybího filé   Paštika z vepřových jater   Rybí paštika   Selská játrová paštika   Selská paštika   Srnčí paštika   Staročeská paštika s játry   Špekáčková paštika   Uherská paštika z husích jater   Vaječná paštika   Vánoční drůbeží paštika   Velikonoční vaječná paštika   Vepřová paštika   Vepřová paštika II   Zámecká paštika   Zeleninová paštika   Zvěřinová paštika  


zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy, recept, na chleba


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!