KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 18. ledna, středa, svátek má: Vladislav


Znojemský karbanátek

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept znojemský karbanátek potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g mletého masa
   • 50 g anglické slaniny
   • 100 g housky
   • 6 vajec
   • cibule
   • česnek
   • kyselá okurka
   • 300 g konzervovaného leča
   • 100 g sádla
   • pepř
   • sůl
   • křen
Recept znojemský karbanátek připravíme takto:
Mleté maso smícháme s namočenou houskou, jedním vejcem, solí, česnekem, pepřem a polovinou slaniny, kterou jsme nakrájeli na kostičky. Ze směsi tvoříme karbanátky, které opékáme na sádle. Lečo podusíme. Ze zbylých vajec připravíme volská oka. Na talíř pak položíme dva karbanátky, jeden polijeme podušeným lečem, nahoře ozdobíme hřebínkem z opečené slaniny, druhý karbanátek ozdobíme volským okem a vějířkem okurky. Znojemský karbanátek podáváme s chlebem, houskami nebo hranolky.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Znojemský karbanátek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Pražský karbanátek   Znojemský guláš  


znojemský karbanátek, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!