KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 19. října, čtvrtek, svátek má: Michaela


Znojemské hovězí maso

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept znojemské hovězí maso potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g hovězího masa z kýty (nebo plece nebo roštěnce)
   • 40 g sádla
   • 60 g cibule
   • sůl
   • špetka černého mletého pepře
   • 1 bobkový list
   • 1 hřebíček
   • špetka strouhaného muškátového oříšku
   • 1 lžička hořčice
   • 1 lžička kečupu
   • 50 g kyselých okurek
   • 0,5 dcl okurkového nálevu
   • 2 dcl smetany
   • 20 g hladké mouky
Recept znojemské hovězí maso připravíme takto:
Na sádle osmahneme maso spolu s nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme pepř, hřebíček, bobkový list a muškátový oříšek a dusíme. Maso během dušení podléváme vroucí vodou. Až bude maso poloměkké, přidáme hořčici, kečup a sůl a dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme, zbylou šťávu prolisujeme, přidáme do ní oloupané kyselé okurky nakrájené na kolečka a okurkový lák a necháme přejít varem. Do smetany důkladně vmícháme mouku a jakmile začne šťáva vřít, ztlumíme plamen, smetanu do ní vmícháme a na mírném ohni povaříme ještě několik minut. Šťávu nalijeme do omáčníku a podáváme.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Znojemské hovězí maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Arabská hovězí játra   Bavorský masový kotlík   Beraní maso na česneku   Boloňský hovězí hrnec   Bosenské masové kuličky   Brambory plněné mletým hovězím   Burgundské hovězí maso   Cikánská hovězí pečeně   Dalmátské dušené hovězí maso   Domácí hovězí roštěná   Drůbeží maso v alobalu   Dušená hovězí plec na šalotce   Dušené hovězí maso na houbách   Dušené hovězí maso s křenem   Dušené hovězí na víně   Dušené hovězí nudličky se zeleninou   Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky   Dušené hovězí plátky se zeleninou   Dušené hovězí po florentinsku   Dušené klokaní maso   Dušené kozí maso   Dušené skopové maso   Dušené sójové maso s mrkví   Dušené srnčí maso   Dušené telecí maso   Dušené telecí maso II   Grilovaný hovězí jazyk   Guláš z hovězí oháňky   Hortobadské hovězí plátky   Hovězí eintopf   Hovězí guláš   Hovězí guláš Jadran   Hovězí guláš na pivě   Hovězí guláš na víně   Hovězí guláš s cuketou   Hovězí guláš s černým pivem   Hovězí guláš s červenými fazolemi   Hovězí guláš s fazolemi   Hovězí guláš s houbami   Hovězí guláš s jablky   Hovězí jazyk na smetaně   Hovězí klopsy v rajské omáčce   Hovězí kostky s mrkví   Hovězí kotlíkový guláš   Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré   Hovězí křenová roláda   Hovězí květová špička   Hovězí kýta na okurkách   Hovězí maso dušené se zeleninou   Hovězí maso na cibulce s vejci  


znojemské hovězí maso, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!