KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. února, pátek, svátek má: Matěj


Znojemská roštěná

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept znojemská roštěná potřebujeme tyto suroviny:

   • 3 roštěnky
   • olej na opečení
   • 1 vrchovatá lžíce sádla
   • 1 cibule
   • 1 lžíce hořčice
   • cca 5 lžic hladké mouky
   • 1 kostička hovězího masoxu
   • 3 vrchovaté lžíce zakysané smetany
   • 20 dkg kyselých okurek
   • voda
   • sůl
   • pepř
Recept znojemská roštěná připravíme takto:
Maso omyjeme, osušíme, na stranách nařízneme, naklepeme, opepříme a z obou stran osolíme. Posypeme hladkou moukou a rychle opečeme na rozpáleném oleji. Opečené maso si zatím dáme stranou. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme 2 vrchovaté lžíce hladké mouky a mícháme dohněda. Přidáme asi 3,5 dl vody, ve které jsme si rozmíchali masox, hořčici, přidáme maso a dusíme do měkka. Při dušení samozřejmě nezapomeneme podlévat. Měkké maso vyndáme, přidáme nahrubo nastrouhané okurky, smetanu a vaříme až okurky změknou. Pokud bude potřeba, omáčku zahustíme moukou.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Znojemská roštěná nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Budvarská roštěná   Ďábelská roštěná   Debrecínská roštěná   Domácí hovězí roštěná   Francouzská roštěná   Hovězí roštěná   Hovězí roštěná dušená v mrkvi   Hovězí roštěná na zelenině   Hovězí roštěná po srbsku   Kavkazská roštěná   Koňská roštěná dušená na rajčatech   Labužnická roštěná   Lomnická roštěná   Maďarská roštěná   Pastýřská roštěná   Roštěná na houbách   Roštěná na smetaně   Roštěná se šunkou a pečeným vejcem   Rýnská roštěná   Staročeská roštěná   Zámecká roštěná   Zapékaná roštěná se sýrem   Znojemská čočka   Znojemská omáčka  


znojemská roštěná, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!