KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 19. října, čtvrtek, svátek má: Michaela


Žloutkové věnečky II

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept žloutkové věnečky potřebujeme tyto suroviny:

   • 160 g hladké mouky
   • 4 vejce
   • 0,25 l mléka
   • 100 g másla
   • sůl
   • půl lžičky prášku do pečiva
   • 1 vejce na potření
   • na krém: 0,5 l mléka + 1 vanilkový pudink + 1 lžíce hladké mouky + 80 g cukru + 1 vanilkový cukr + 2 lžíce rumu + 125 g másla
Recept žloutkové věnečky připravíme takto:
Krém připravíme tak, že z mléka, pudinku, hladké mouky, obou cukrů a rumu uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout a až bude vlažná, zašleháme do ní máslo. Věnečky připravíme tak, že mléko s máslem a solí přivedeme k varu, pak stáhneme plamen, vsypeme mouku a mícháme až vznikne jakoby "knedlík" a dno hrnce zbělá. Po mírném zchladnutí postupně jedno po druhém vešleháme vejce a prášek do pečiva. Na vymazaný a vysypaný plech si vykrajovátkem nebo sklenkou o průměru cca 5 cm vyznačíme kolečka, pístovou zdobičkou naneseme těsto, potřeme vejcem a pečeme při teplotě 180-200°C. Zkraje neotvíráme, aby těsto nekleslo. Věnečky hned po vyndání rozřízneme a naplníme krémem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Žloutkové věnečky II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Citrónové věnečky   Jahodové věnečky   Mandlové věnečky   Máslové věnečky   Ořechové věnečky   Oříškové věnečky s vínem   Rumové věnečky   Vídeňské věnečky   Žloutkové košíčky   Žloutkové kuličky   Žloutkové rohlíčky   Žloutkové věnečky  


žloutkové věnečky ii, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!