KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 23. února, čtvrtek, svátek má: Svatopluk


Zlatá čočková polévka

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zlatá čočková polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 30 g másla
   • 1 velká cibule
   • 450 g pastináku
   • 350 g mrkve nakrájené na kostičky
   • 150 ml suchého sherry
   • 80 g červené čočky
   • 1,2 l zeleninového vývaru
   • sůl
   • pepř
   • na ozdobení: čerstvá pažitka + 2 lžíce nastrouhaného křenu + 6 lžic zakysané smetany
Recept zlatá čočková polévka připravíme takto:
V hrnci na polévku rozehřejeme máslo, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, promícháme, hrnec přikryjeme a dusíme při mírné teplotě asi 10 minut. Pak vmícháme pastinák a mrkev (oboje nakrájené na kostičky) a sherry, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 40 minut. Přidáme čočku, přilijeme vývar a dochutíme solí a pepřem a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu, hrnec přikryjeme a opět na mírném ohni vaříme dalších 15 až 20 minut. Až je čočka měkká, polévku rozmixujeme dohladka a pomalu přivedeme k varu. Pokud se nám bude zdát polévka příliš hustá, přidáme trochu vývaru nebo vody. Nastrouhaný křen vmícháme do smetany. Pažitku na ozdobu nakrájíme nadrobno a několik stébel ponecháme vcelku. Čočkovou polévku nalijeme do nahřátých misek a každou porci čočkové polévky ozdobíme lžící smetany s křenem. Ozdobíme nakrájenou pažitkou a několik celých stébel položíme napříč. Ihned podáváme.





zlatá čočková polévka, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!