![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 20. ledna, středa, svátek má: Ilona ![]() • 500 g listového těsta • 500 g hlávkového zelí • 1 cibule • 1 vejce • 3 lžíce másla • sůl • mletý pepř • hladká mouka • kmín na posypání Recept zelný koláč připravíme takto:
Zelí očistíme a nakrouháme na nudličky. Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme zelí, krátce je osmahneme, osolíme, opepříme, nepatrně podlijeme vodou a přiklopené dusíme doměkka. Přebytečnou tekutinu necháme okapat. Listové těsto rozdělíme na poloviny a obě vyválíme na pomoučeném vále na velký obdélníkový plát o velikosti menšího plechu. Jeden plát přeneseme na studenou vodou vypláchnutý plech, poklademe dušeným zelím a přikryjeme druhým plátem těsta. Okraje těsta dobře přitiskneme. Koláč potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme podle chuti kmínem, vložíme do horké trouby a upečeme dozlatova. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zelný koláč nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bramborovo–cuketový koláč Cibulový koláč Cibulový koláč s uzeným masem Jarní mrkvový koláč Kynutý koláč z brynzy Masový koláč se špenátem zelný koláč, recept, předkrmy |
|