KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. února, pátek, svátek má: Matěj


Zelné baťůžky

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zelné baťůžky potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg hlávkového zelí
   • 400 g uzeného masa
   • 1 cibule
   • olej
   • sůl
   • pepř
   • drcený kmín
   • 8 velkých zelných listů
   • masový vývar
Recept zelné baťůžky připravíme takto:
Velké vrchní listy z hlávkového zelí odložíme stranou a zbytek zelí nakrájíme na nudle. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme nakrájené zelí, sůl, pepř a kmín, osmahneme, pak přikryjeme a dusíme doměkka. Velké zelné listy povaříme v osolené vodě 5-7 minut. Pak vyndáme a košťálové části naklepeme. Uzené maso nakrájíme na malé kostky, osmahneme a promícháme s podušeným zelím. Směsí naplníme připravené zelné listy, vložíme do vymazaného pekáče a pečeme v troubě 30 minut. Podle potřeby podléváme masovým vývarem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Zelné baťůžky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bramborovo-zelné placky   Moravské zelné flíčky   Plněné zelné listy   Staročeské zelné závitky s rýží (holubci)   Zelné řízky  


zelné baťůžky, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!