KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 26. července, středa, svátek má: Anna


Zbojnický rožeň

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zbojnický rožeň potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g vepřového masa (kýta
   • krkovice)
   • 300 g vepřových jater
   • 120 g slaniny
   • 200 g cibule
   • 3 lžíce sádla
   • sůl
   • pepř
   • grilovací koření
   • hladká mouka
Recept zbojnický rožeň připravíme takto:
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme, pokapeme olejem, dáme do misky, přikryjeme fólií nebo alobalem a necháme v chladu odpočinout do druhého dne. Druhý den nakrájíme slaninu na plátky, játra na kousky a plátky naloženého masa nakrájíme na odpovídající velikost. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky a rozdělíme na lístky. Na jehly napichujeme střídavě vždy plátek masa, slaniny, jater a cibule a opět masa až do vyčerpání zásob. Takto připravený rožeň opékáme na rozpáleném sádle a přitom ho obracíme (nebo grilujeme). Sůl a koření použijeme až ke konci tepelné úpravy.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Zbojnický rožeň nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Zbojnický cop   Zbojnický guláš  


zbojnický rožeň, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!