KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 21. října, sobota, svátek má: Brigita


Zapékané telecí řízky v rajčatové omáčce

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zapékané telecí řízky v rajčatové omáčce potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 telecí řízky
   • 4 lžíce hladké mouky
   • 3 žloutky
   • 4 lžíce strouhanky
   • 350 g rajčat
   • 4 stroužky česneku
   • 4 snítky bazalky
   • 10 lžic olivového oleje
   • sůl
   • černý pepř
   • 300 g těstovin
   • 500 g cukety
   • 100 g parmazánu
   • 1 lžička citrónové šťávy
Recept zapékané telecí řízky v rajčatové omáčce připravíme takto:
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme, bazalku opereme a obojí nasekáme. Polovinu česneku pak orestujeme na 1 lžíci rozpáleného oleje, přidáme rajčata, ochutíme solí, pepřem i bazalkou a při mírné teplotě přibližně 10 minut podusíme. Plátky masa opláchneme, osušíme, naklepeme, osolíme, opepříme a postupně obalíme v mouce, rozmíchaných žloutcích a nakonec ve strouhance. V osolené vodě uvaříme těstoviny (8-18 minut). Cuketu nakrájíme na plátky a se zbylým česnekem za občasného obracení 4 minuty opékáme na 1-2 lžících rozehřátého oleje. Osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme obalené řízky a opečeme z každé strany dozlatova. Maso přelijeme omáčkou, posypeme parmazánem, vložíme do předehřáté trouby a při vyšší teplotě zapečeme 3-5 minut. Hotové řízky pokapeme citrónovou šťávou. Těstoviny slijeme a podáváme s masem a cuketami. Ozdobíme citronem a bazalkou.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Zapékané telecí řízky v rajčatové omáčce nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Anglická telecí játra   Balkánské řízky s pórkem   Balkánské telecí kotlety   Bezové řízky   Boloňské řízky   Bostonské telecí řízečky   Bramborové řízky   Bůčkové řízky   Candát v sojové omáčce   Celerové řízky   Cibulové řízky se zázvorem   Dušená telecí játra   Dušená telecí játra se slaninou   Dušené řízky   Dušené telecí maso   Dušené telecí maso II   Dušené telecí v římském hrnci   Dušený telecí mozeček s vejci   Fazole v bílé omáčce   Fazole v rajčatové omáčce   Filé v žampionové omáčce   Finské řízky   Grilovaná telecí játra s pomeranči   Houbové řízky   Houby s cibulí ve smetanové omáčce   Hovězí klopsy v rajské omáčce   Hovězí maso v rajské omáčce   Jemný telecí guláš s párkem   Jogurtové řízky   Kapr v sýrové omáčce   Klatovské řízky   Králičí řízky   Krůtí řízky s žampiony a shery   Krůtí řízky v peřince   Kuře v pivní omáčce   Kuře v pivní omáčce   Kuřecí prsa marinovaná ve švestkové omáčce   Kuřecí řízky na medu s celerem   Kuřecí řízky s medvědím česnekem   Kuřecí řízky s meruňkami   Kuřecí řízky v česnekovém těstíčku   Kuřecí řízky v sýrové peřince   Kuřecí stehenní řízky   Kuřecí stehna v houbové omáčce   Kuskus s fazolemi v rajčatové omáčce   Květák v sýrové omáčce   Lahůdkové telecí řízky   Lín ve smetanové omáčce   Losos v křenové omáčce   Maďarské řízky  


zapékané telecí řízky v rajčatové omáčce, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!