KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. září, středa, svátek má: Oleg


Zapékané hovězí s bramborovou kaší

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zapékané hovězí s bramborovou kaší potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g mletého libového hovězího
   • 2 cibule
   • 2 mrkve
   • 125 g mrazeného hrášku
   • 2 stroužky drceného česneku
   • 2 lžíce olivového oleje
   • 4 lžíce rajčatového protlaku
   • 2 lžíce nasekané petrželové natě
   • 2 hovězí bujóny smíchané s 50 ml vody
   • sůl
   • pepř
   • na horní vrstvu: 4 velké brambory + 50 g másla + 125 g strouhaného sýra (Eidam
   • Čedar apod.)
Recept zapékané hovězí s bramborovou kaší připravíme takto:
Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek a mleté maso a mícháme, dokud není maso hnědé. Pak přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, hrášek, protlak, petrželovou nať, bujón, sůl a pepř a vaříme na mírném ohni asi 20 minut (dokud není mrkev měkká). Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme. Až jsou hotové, uděláme z nich kaši za pomoci másla a sýra (podle potřeby můžeme přidat i kapku mléka). Masovou směs přendáme do větší formy na pečení, na to naneseme všechnu bramborovou kaši, kterou vyrovnáme do stejně tlusté vrstvy a pečeme v troubě nepřikryté 30 minut (nebo dokud kaše nahoře částečně nezhnědne).



V naší kuchařce bylo kromě receptu Zapékané hovězí s bramborovou kaší nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Arabská hovězí játra   Boloňský hovězí hrnec   Brambory plněné mletým hovězím   Burgundské hovězí maso   Cikánská hovězí pečeně   Dalmátské dušené hovězí maso   Domácí hovězí roštěná   Dušená hovězí plec na šalotce   Dušené hovězí maso na houbách   Dušené hovězí maso s křenem   Dušené hovězí na víně   Dušené hovězí nudličky se zeleninou   Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky   Dušené hovězí plátky se zeleninou   Dušené hovězí po florentinsku   Grilovaný hovězí jazyk   Guláš z hovězí oháňky   Hortobadské hovězí plátky   Hovězí eintopf   Hovězí guláš   Hovězí guláš Jadran   Hovězí guláš na pivě   Hovězí guláš na víně   Hovězí guláš s cuketou   Hovězí guláš s černým pivem   Hovězí guláš s červenými fazolemi   Hovězí guláš s fazolemi   Hovězí guláš s houbami   Hovězí guláš s jablky   Hovězí jazyk na smetaně   Hovězí klopsy v rajské omáčce   Hovězí kostky s mrkví   Hovězí kotlíkový guláš   Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré   Hovězí křenová roláda   Hovězí květová špička   Hovězí kýta na okurkách   Hovězí maso dušené se zeleninou   Hovězí maso na cibulce s vejci   Hovězí maso na cibuli   Hovězí maso na majoránce   Hovězí maso na pepři   Hovězí maso na pepři II   Hovězí maso na pivě   Hovězí maso na rajčatech   Hovězí maso na zázvoru   Hovězí maso na žampionech   Hovězí maso s brokolicí   Hovězí maso s křenovou omáčkou   Hovězí maso s pažitkovou omáčkou  


zapékané hovězí s bramborovou kaší, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!