![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 16. ledna, sobota, svátek má: Ctirad ![]() • 8 vajec uvařených na tvrdo • 1 bílá cibule • 2 lžíce petrželové natě • 2 lžíce estragonu • 2 lžíce čerstvé bazalky nasekané nadrobno • 1-2 lžíce hořčice • 80 g smetany • sůl • pepř • 8 lžíc másla • 1-2 čajové lžičky citrónové šťávy Recept zapečená bylinková vajíčka připravíme takto:
Vajíčka oloupeme a podélně překrojíme na polovinu. Lžičkou opatrně vybereme žkoutky tak, aby se bílky neporušily. Žloutky dáme do misky, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, polovinu pokrájených bylinek, hořčici, sůl, pepř a dobře promícháme. Touto směsí naplníme bílky a naskládáme je do zapékací mísy. Máslo v menší nádobě pomalu rozpustíme a vmícháme do něj druhou polovinu nakrájených bylinek a citrónovou šťávu. Na každou polovinu vajíčka pak dáme lžičku této směsi. Zapečeme v předehřáté troubě při 200°C přibližně 10 minut. Podáváme teplé, ozdobené čerstvými bylinkami a s čerstvě opečenými topinkami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zapečená bylinková vajíčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bylinková vejce Křepelčí vajíčka na čekance Šunka zapečená s banány a sýrem Velikonoční vajíčka mramorovaná Zapečená rajčata plněná vejci a sýrem Zapečená slanina se špenátem Zapečená sýrová hnízda Zapečená vejce se slaninou a rajčaty Zapečená vejce se šunkou a sýrem zapečená bylinková vajíčka, recept, předkrmy |
|