KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 18. října, středa, svátek má: Lukáš


Zapečená bylinková vajíčka

Kategorie: předkrmy, velikonoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zapečená bylinková vajíčka potřebujeme tyto suroviny:

   • 8 vajec uvařených na tvrdo
   • 1 bílá cibule
   • 2 lžíce petrželové natě
   • 2 lžíce estragonu
   • 2 lžíce čerstvé bazalky nasekané nadrobno
   • 1-2 lžíce hořčice
   • 80 g smetany
   • sůl
   • pepř
   • 8 lžíc másla
   • 1-2 čajové lžičky citrónové šťávy
Recept zapečená bylinková vajíčka připravíme takto:
Vajíčka oloupeme a podélně překrojíme na polovinu. Lžičkou opatrně vybereme žkoutky tak, aby se bílky neporušily. Žloutky dáme do misky, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, polovinu pokrájených bylinek, hořčici, sůl, pepř a dobře promícháme. Touto směsí naplníme bílky a naskládáme je do zapékací mísy. Máslo v menší nádobě pomalu rozpustíme a vmícháme do něj druhou polovinu nakrájených bylinek a citrónovou šťávu. Na každou polovinu vajíčka pak dáme lžičku této směsi. Zapečeme v předehřáté troubě při 200°C přibližně 10 minut. Podáváme teplé, ozdobené čerstvými bylinkami a s čerstvě opečenými topinkami.





zapečená bylinková vajíčka, recept, předkrmy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!