KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 22. srpna, úterý, svátek má: Bohuslav


Žampionový závin

Kategorie: předkrmy, houby, pokrmy z hub

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept žampionový závin potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g žampionů
   • 200 g šunky
   • 1 velký pórek
   • 5 vajec
   • sůl
   • kmín
   • olej
   • na těsto: 400 g mouky + 1 vejce + 1 kostka 100% tuku + 0,2 cl octa + 1,5 dcl vody + špetka soli
Recept žampionový závin připravíme takto:
Těsto připravíme tak, že uvedené suroviny promícháme a vypracujeme hutné těsto. Pórek nakrájený na kolečka velmi krátce podusíme na oleji. Žampiony nakrájíme na plátky a spolu se špetkou kmínu také krátce osmahneme na oleji. Vejce rozklepneme a na oleji lehce osmahneme tak, aby zůstala polotekutá (pórek, houby i vejce připravujeme zvlášť). Těsto rozválíme do tvaru oválu, rozprostřeme na něj v tenké vrstvě plátky šunky, polovinu vajec, v další vrstvě houby, na ně pórek a nakonec zbývající vejce. Těsto stočíme i s náplní do podoby klasického závinu, položíme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě asi 5 minut při teplotě 200°C, pak snížíme teplotu na 150°C a dopečeme ještě cca 10 minut.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Žampionový závin nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bramborový závin s uzeným masem   Závin s kysaným zelím  


žampionový závin, recept, předkrmy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!