Žampionové karbanátkyKategorie: hlavní jídla, vepřové masoHodnocení receptu:   Na recept žampionové karbanátky potřebujeme tyto suroviny: • 400 g mletého vepřového masa • 7 žampionů • 1 cibule • 2 stroužky česneku • 1 vejce • strouhanka • sůl • pepř • olej Recept žampionové karbanátky připravíme takto: Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce a dvě lžíce strouhanky a řádně promícháme. Žampiony nakrájíme na kostičky a na oleji usmažíme. Ze směsi vytvoříme placičky. V jedné placce uděláme dolík, do něj vložíme žampiony, přikryjeme druhou plackou, spojíme, obalíme ve strouhance a smažíme z obou stran. Žampionové karbanátky podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a osmaženou cibulkou.
žampionové karbanátky, recept, hlavní jídla |
|