KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. února, pátek, svátek má: Matěj


Žampiónová polévka

Kategorie: polévky, houby, pokrmy z hub

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept žampiónová polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 200 g žampionů
   • 40 g másla
   • 50 g hladké mouky
   • 3 dcl mléka
   • citrónová šťáva
   • 2 žloutky
   • petrželka
   • pepř
   • sůl
   • cca 1 l vývaru
Recept žampiónová polévka připravíme takto:
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji trochou vývaru, rozšleháme a vaříme 1/4 hodiny. Žampiony nakrájené na plátky podusíme ve vývaru se lžičkou citrónové šťávy, přidáme je do polévky současně s mlékem, solí a pepřem a necháme přejít varem. Polévku sejmeme z vařiče, vmícháme žloutky rozšlehané ve 2 lžících mléka, posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a podáváme.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Žampiónová polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Žampiónová krémová polévka   Žampiónová polévka s pažitkou   Žampiónová polévka se smetanou  


žampiónová polévka, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!