KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 25. dubna, úterý, svátek má: Marek


Žampiónová polévka se smetanou

Kategorie: polévky, houby, pokrmy z hub

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept žampiónová polévka se smetanou potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g žampiónů
   • 1 cibule
   • 750 ml houbového vývaru
   • 2 lžíce tuku
   • 1,5 lžíce polohrubé mouky
   • půl citronu
   • půl kelímku šlehačky
   • sůl
   • pepř
   • pažitka
Recept žampiónová polévka se smetanou připravíme takto:
Žampiony očistíme, kloboučky oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na lžíci rozehřátého tuku osmahneme čtvrtinu žampionů, osolíme a opepříme je, pak žampiony vyjmeme. Do výpeku přidáme zbylý tuk a nakrájenou cibuli, osmahneme ji dozlatova, zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme vývarem, promícháme, přidáme zbylé žampiony, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Polévku rozmixujeme, prohřejeme a ochutíme solí, pepřem a citronovou kůrou i šťávou. Nakonec do polévky vmícháme šlehačku. Porce žampionové polévky se smetanou ozdobíme osmaženými žampiony a nasekanou pažitkou.





žampiónová polévka se smetanou, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!