Dnes je 07. prosince, sobota, svátek má: Ambrož a Benjamín
Zámecké hovězíKategorie: hlavní jídla, hovězí masoHodnocení receptu:   Na recept zámecké hovězí potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg hovězího masa • 2 lžíce mouky • 5 dcl vývaru • 1 bobkový list • 5 kuliček nového koření • 1 malá cibule • půl lžíce vinného octa • 4 filátka ančoviček • 1 dcl smetany ke šlehání • sůl • pepř • máslo na opečení masa Recept zámecké hovězí připravíme takto: Maso osolíme, opepříme a lehce posypeme moukou. V hrnci rozehřejem máslo a na něm opečeme maso ze všech stran do hneda. Pak přidáme vývar, nové koření, bobkový list, cibuli a duseíme přikryté 1 hodinu. Pak maso obrátíme, přidáme ocet a ančovičky a dále dusíme. Až je maso měkké, vyndáme ho z hrnce a uchováme v teple. Šťávu přecedíme, zahustíme 1 lžící mouky rozmíchané ve smetaně a povaříme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.
zámecké hovězí, recept, hlavní jídla Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2019 CBMonitor.cz Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!